Att känna träningslust igen

Jag har kommit igång med träningen rejält. Men gör bara det som känns lustfyllt för att inte trilla dit igen. 

För ett år sedan hade jag ju PT från SATS två gånger i veckan. Funkade så bra i början. Men efter två månader började allt krångla. Natten före ett bokat möte sov jag nästan ingenting. Prestationskraven satte in. Jag fick hjärtklappning och svårt att få luft till och med under en promenad. Fingerlederna värkte, knäna värkte och en förkylning som vägrade släppa taget. Bara att ge upp. SATS betalade tom tillbaka mina pengar. 

Men nu försöker jag köra på lust mera än prestation. Bara för mig själv. Utan någon PT som förväntar sig mer och mer. Och det är ju så sjukt kul. 

I helgen följde jag med Affe till Huddingehallen och sprang på löpband. Efter bara två veckors löpträning orkade jag springa, nä lufsa var det mera, i 40 minuter. Blev så galet glad. Men det häftigaste var att jag sprang på löpband framför en vit vägg. Men jag såg och kände något helt annat. Framför mig låg vägen mellan Tjätka och Alesjauri. Den slingrande stigen till höger om sjön. Jag kände det sviktande och ibland steniga underlaget. Såg hur jag kom fram till bastun vill Alesjauri fjällstation. Det var nog det närmaste runners high jag varit. 

I förrgår var Kate och jag i Ågesta och tränade. Då var det sådär trögt. Tung i huvudet och kroppen. Fick inte igång rätt spellista. Ville inte stå still och bli kall medan jag fipplade med mobilen. Men jag sprang enligt mitt program. För att det kändes ändå kul att göra det. Att vi sen hade te och mackor i bilen som belöning gjorde det ju ännu mera lustfyllt. 

  
Kate och jag belönar oss. Ser du imman på fönstret bak i bilen? Så svettiga var vi alltså. 

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s