Vart ska en göra av alla dessa intryck? 

Nu är det tidig morgon och Affe har gått för att äta en stadig frukost. Jag ligger kvar en stund till. 

Är väldigt trött, har tyvärr sovit dåligt. Vaknat många gånger och drömt mardröm. Att åka på ”mardrömssightseeing” och få se alla platser för allt hemskt som hänt i Berlin och Tyskland sätter sina spår. Även Affe, som alltid sover som en stock, har vaknat några gånger i natt. 

– Alla intryck igår gjorde sitt, sa han innan han gick för att få sitt morgonkaffe. 

Jag drömde att jag fotograferade några män på motorcykel och råkade fotografera just som de stal en kamera av en turist. De såg att jag tog en bild av dem och vände om och började åka mot mig. Jag visste att jag skulle dö om de fick tag i mig. Bredvid mig på en gräsmatta var ett fönster?!?! som jag hoppade ut igenom. Från öst till väst kanske. Sedan vaknade jag med hjärtat bankande. 

Flera bilder från igår

   
Affe och jag i forna VästBerlin med muren bakom oss. Kolossen i bakgrunden var ett av Hitlers verk. Där satt all administration för tredje riket. Precis bakom oss pågår en fotoutställning från kriget. 

  Monument till minne av alla judar som mördades.  
Johan och Affe med allvarliga miner. Men jag ser att Affe har en stor bit Currywurst i högra kinden. Ja lite humor måste en få ha mitt i allt elände. 

Under den här platsen låg Hitlers bunker på 1500 kvm, där bla han själv och Eva Braun gömde sig. Här tog de båda också självmord. Hela bunkern är igenfylld av lera, sand och vatten. Beslutet att fylla igen den togs för att det inte ska bli plats för nynazister att samlas på. 

Men trots att vi kände hela historien blir det ändå väldigt påtagligt när vi kommer så nära. Många intryck som är svåra att ta in. 

  
Färskriven tryffel, härligt lyxigt. 

Men gårdagskvällen avslutades väldigt trevligt med god mat i gängets trevliga sällskap. Vad jag åt? Ännu en tryffelpasta. 

Nu håller vi tummarna för att det går bra för alla som springer idag. 

Det här inlägget postades i Allmänt, Resor och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s