Parisweekend 

Så kom då dagen vi väntat på. Vår resa till Paris och Monets trädgård  
Kim och jag möttes på pendeltåget ut till Arlanda 

Väl inne på terminal 5 och incheckade behövde vi mat och varsin öl. OLearys låg närmast.  Tips! Ät inte på OLearys. Tyvärr beställde jag Fish&Chips. Det är inte mat, detta är skräp. Men ölen var ganska ok

Min tanke var att äta upp fisken och så beställde jag en sideorder för att få några grönsaker. En Haricorts Verts, när den kom in var den dränkt i bacon och fett. Jag frågade om det gick att få en portion utan bacon och fick in en ny utan bacon men fortfarande indränkt i baconfett. 

På den korta flygturen konstaterade vi att vi är ju rätt lika varandra 

  Duckface?

 Hahahahapose

  Har jag nått mellan tänderna pose 

Kvinnan till höger om mig i planer gjorde en egen variant av Duckface  

Så landade vi i ett Paris i disig kvällssol  Orly flygplats ligger väldigt nära city, som Bromma ungefär. Ser du Eiffeltornet? 

 Flygplatstoaselfie

Vi tog en taxi in till hotellet som ligger i St Germainområdet på Rue Madame, precis vid det fantastiskt vackra parken Jardin du Luxembourg. 

 
Vi bor på Hotel Perreyve som vi bokade genom booking.com. Ett trestjärnigt litet mysigt ställe. Pyttelitet rum, men rent och fräscht. Och framför allt, jättesköna sängar. 

   
Den välkomnande entrén 

 Bakom tyggardinen dolde sig en fransk balkong. 

När vi checkat in gick vi direkt ut igen för att äta något litet och få sträcka på benen. Vi gick ned till Le Bonaparte. Det ligger precis nedanför (från oss) på andra sidan av Boulevard Saint-Germain. Där ligger kända Café de Flore. Men eftersom gatan är hårt trafikerad är det lugnare men ändå mycket att titta på vid Le Bonaparte

  

Mellan Café de Flore och Le Bonaparte (vid röda markeringen) ligget Louise Vuitton och en titt i deras skyltfönster är alltid inspirerande 

  

Lånad bild, men så här ser det ut. Jättemysigt. 

Det var här som det kom in en liten hund och åt rester mellan borden när Affe och jag var här sist. Ingen schasade iväg den, utan den kunde lungt gå mellan alla borden och mumsa på nedfallande godbitar som gästerna mer eller mindre medvetet lät falla ned från bordet.  
Detta inlägg publicerades i Allmänt, Resor och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s