Nästa resa

Jag har packat upp och börjat tvätta det jag hade med mig till Åre. Redan första dagen hemma, det hör inte till vanligheten.
Jag brukar vara jätteseg med att packa upp. Till slut brukar Affe fråga om jag vill ha hjälp, när han tröttnat på att kliva över min väska varje kväll han ska lägga sig. Det är precis som att när väskan är uppackad är resan slut. Definitivt över.
Jag älskar att resa, vill resa mest hela tiden. Jag tycker det är underbart att bo på hotell, stuga eller hos någon vän som jag besöker. Visserligen är jag kinkig när det gäller sängen, men det har sina skäl. Jag har ont i kroppen och om sängen är dålig måste jag ändra ställning hela tiden och sömnen blir inte tillräcklig. För varje gång jag vänder på mig vaknar jag till och ibland kan jag inte somna om.
Därför har jag nästan alltid en uppblåsbar madrass med mig. Den köpte jag tills när Affe och jag började fjällvandra. Tunn, men funkar.
När vi var i Egypten för två år sen glömde jag min madrass och sängen var av betongtyp. Till slut tog jag en uppblåsbar madrass som ungarna hade i poolen och lekte med. Det var ganska skönt att sova på. Men det var bara det att den var ju såg hög att Affe låg 20 cm längre ned än mig. Det så skitroligt ut.
Nästa längre resa jag ska göra går till New York på höstlovet, vi åker med en familj till, där pappan i familjen ska springa New York Marathon. Då ska vi passa på att titta på mera fridluftsprylar, USA har mycket bra ryggsäckar och annat för outdoor living och hiking. Jag ska se om jag hittar en ny lättvikt madrass som är lite tjockare än den jag har.
Så om en månad bär det av till NY. Men redan denna vecka blir det en minisemester. Jag åker med Johanna till hennes lantställe över en natt. Vi ska fixa ett par saker innan hon stänger inför vintern. Kanske blir det en tur upp till Smultronudden i helgen, får se vad vi känner för, vi bestämmer inget.
IMG_2536
Jag var så glad när jag kom på att jag kunde ta en av ungarnas madrasser.
IMG_2535

IMG_2538

IMG_2536
Hur nöjd mamma/fru/tant som helst.
IMG_2542
Sen la jag den under madrassen och det blev inte fullt så prassligt.
Happy Wife, Happy Life, som vi säger i Stuvsta.

Det här inlägget postades i Allmänt, Resor och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s