Midsommar

IMG_7159I torsdags åkte vi hela gänget till Smultronudden. Alf hade med sig sin mamma Elly. svärmor Rigmor, sin fru (jag då) och fyra ungar….Kim, Jackie, Vilma och Kate

IMG_7158

Det var låååång kö. Men det gjorde inget, vi hade inte så bråttom. I alla fall inte jag, som ändå skulle ta det lugnt. De andra hade att göra.

IMG_7164

Det var massor. massor och lite mera som skulle fixas inför helgen. Tur att midsommar är den ljusaste tiden på året. När vi kom fram packade vi upp/monterade sängar, soffa, fåtöljer, matbord, mat och lite annat. Sedan blev det uppesittarkväll med nubbe, knäckemacka och sill.

IMG_7174

Om du undrar vad vi har repet till, så är det till Calle. Han har 30 meter lina efter sig när han går lös på tomten. Vi tänker lite såhär: Om en Havsörn kommer och greppar lilla Calle om ryggen och flyger iväg har vi i alla fall ett 30 meter långt snöre att dra ner honom i. Smart va!
Lite är det också för att han inte sticker från tomten när han har repet efter sig.

Så här ser i alla fall storstugan ut. Mattan under bordet ska bytas ut, den här är en campingmatta i plast som vi har för att skydda golvet. Stolarna är våra extrastolar och ska bytas ut mot andra. När vi har bestämt oss för vilka. Vi vill ha lätta möbler eftersom vi vill kunna få in ljus och se ut till havet utan att möbler skymmer sikten.

Vi hade tänkt de här, almsta-stol__0154292_PE312641_S4

 

men troligen går ryggen upp för högt och kommer att skymma havsutsikten när vi sitter i soffgruppen. Det är så svårt med bra matbordsstolar. Jag vill ha lite svikt i dem, de får inte vara stumma, de ska kunna funka att flytta över till soffgruppen, vilken den ovan hade gjort, och de ska vara låga i ryggen. Så nu får vi leta vidare.

På midsommarafton åker vi alltid till festplatsen i Grisslehamn. Där äter vi alltid knäckig rabarberpaj med vaniljsås, vi köper alltid lotter och vinner aldrig nått. Men lika glada för det är vi.

IMG_7178

Vilma, min mamma Rigmor och farmor EllyIMG_7183

Kim serverar kaffe och te medan jag tar en selfieIMG_7201

Mamma Rigmor, Kate, Vilma, Kim och Jackie tar igen sig efter dansen…..Nä vi dansar inte så mycket runt stången. Vi fikar och tittar på de andra som dansar. Här är de nog alla i matkoma efter den goda pajen.IMG_7193

Vilma

IMG_7188

Jackie

IMG_7187

Kate och Affe IMG_7185Kim

 

Resten av helgen tillbringade vi i mycket loj tempo. Vi åt god mat, badade bastu, spelade spel, läste böcker och bara hade det skönt.

IMG_7202 IMG_7204 IMG_7205 IMG_7209

I år har vår brygga på Smultronudden fått en egen räddningskrans. Vi bastade och badade i havet både på Midsommarafton och på Midsommardagen. Trots bara 14 grader i vattnet var vi i både två och tre gånger. Skönt uppiggande!

 

IMG_7207

Kim gjorde fina småvaser av gamla snapsflaskor som hon hittade i källaren.

IMG_7214Midsommardagen gjorde vi samma som vi brukar, lunch hos L8iHamnen. Godaste fisksoppan och generösaste räksmörgåsarna.

 

 

 

Det här inlägget postades i Allmänt, Familjeliv, Grisslehamn, Smultronudden/Bygget. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s