Den utmattade mamman kommer hem från Masesgården

IMG_6908De här sköningarna har varit mina bordskompisar under veckan. På Masesgården har man bestämda matplatser under sin vecka. Från vänster Bosse från Älmhult, som jobbat på IKEA sedan mitten på 60-talet och konsultar fortfarande när hans kompetens behövs. Han arbetar mest med dokumentation av IKEA. Till höger om mig står Ulla och Kurt, ett härligt par från Höganäs. De har så långt att åka att de delar upp resan på två dagar och numera är det bara Ulla som kör. Kurt har cancer och har inte några behandlingar eftersom det finns inget mera att göra. Så det blev ibland väldigt känslosamt för oss alla, för vi kom väldigt nära varandra vi fyra. Vi har skrattat väldigt mycket men det har även varit tårar. Just som livet är både glädje och sorg.

Jag har inte bytt varken adress eller telefonnummer med någon av dessa. Förr hade jag kanske gjort det, men som det är i dagsläget har jag inte rum för att ta in mera i mitt liv. Möts vi igen, så är det någon mening med det.

Jag har lärt mig så otroligt mycket under min vecka på Masesgården. Bland annat är det inte vila att sitta framför Tv’n, dator eller mobilen.

Den bästa vilan för kroppen är sömn, därefter kommer meditation och sedan vila. Om jag ska vila utan att sova eller meditera är det att ligga ned och bara andas. Ligga ned och fylla kroppen med andningen för syresättning av blodet.

Att ligga på rygg ta djupa andetag in, fylla magen och diafragman med luft, sedan gå uppåt och fylla bröstkorgen, fortsätta uppåt och fylla bröstet och området över nyckelbenen och sist halsen. De första utåtandningarna kan pustas eller suckas ut. Ett par två, tre gånger. Sedan kan de följande utandningarna pysas ut så länge som möjligt. Minst tio av sådana här andetag, gärna i tio minuter. Under tiden är det bra att känna på andetagen och därefter känna in hur det känns i kroppen.

För en kropp som varit i stressläge länge är det viktigt att komma igång med djupandning. Under stress börjar vi andas med kortare och grunda andetag och kroppen får inte den syre den behöver.

Igår när jag vaknade redan vid femtiden, bestämde jag mig för att hoppa över frukosten på Masesgården vid kl 8. Jag drack en kaffe medan jag packade ned det sista, en dusch och lite smink så var jag klar. Jag smög iväg vid 6-tiden. Eftersom jag kände på mig att jag skulle vakna tidigt så checkade jag ut redan dagen innan. Det var helt otroligt vacker över Siljan när jag åkte. Solen gick upp och dimslöjor täckte hela sjön. Det kändes som om sjön ville visa sin mest magiska sida för att jag ska längta tillbaka.

Det var nästan ingen trafik på vägen och fast jag hela tiden höll hastigheten och ibland låg under för att hinna med att uppleva allt vackert i sommarmorgonen, så gick resan fort. Jag var hemma vid halv tio tiden och tog bokstavligen min familj på sängen.

Affe som haft en hektisk vecka som vanligt hade planerat att städa, byta lakan, handla och plocka. Så medan han handlade dammsög jag och torkade golven. Kanske inte så smart av mig. Men jag kände mig så otroligt pigg och fräsch. Efteråt kände jag mig verkligen sjuk. Ont i huvudet, ont i halsen, känselbortfall i händerna och armarna, illamående, ryggen värkte och en otrolig trötthet la sig runt mig. Jag somnade och sov mer eller mindre fram till klockan åtta på kvällen. Gick upp en stund åt lite och såg på TV (nya avsnittet av Orange is the New black) Sen sov jag från 23 till 07. Det blir ungefär 16 timmar.

När jag vaknade idag kändes det mycket bättre.

IMG_6922

Avslutar med en selfie, jag, Ulla, Kurt och Bosse

Kram

Och en puss till dig mamma Rigmor, min fina mamma.

 

Det här inlägget postades i Allmänt, Må bra, Utmattad. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Den utmattade mamman kommer hem från Masesgården

 1. Lena skriver:

  Hej
  Vilket fint inlägg!
  Skulle det vara ok om jag delar det på Masesgården Blogg?
  Mvh Lena
  Marknadsansvarig Masesgårdem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s