På lördagskvällen gick vi söderut från vårt kvarter, ned mot Monterparnasse och stötte på en liten liten Italiensk restaurang. Det var knökfull med folk så vi bestämde att vi skulle äta där. Efter en liten stunds väntande fick vi bord. Det var det minsta bord jag någonsin suttit och ätit vid. Det var så trångt att när kyparna bar ut mat ropade de ATTENSIONE ATTENSIONE
Menyn var ganska sparsmakad och som vanligt på franska. Vi pekade på varsin rätt och fick in en Carpaccio och en pasta med skaldjur. Till det tog vi varsitt glas husets röda.
Medan vi åt såg vi hur alla möjliga rätter bars ut till gästerna. Sedan förstod vi att det var många rätter som inte stod med på menyn.
När vi ville ta efterrätt såg vi tre desserter på menyn. Formage, vilket jag lärt mig är ost. Glass och nått mera. När kyparen kom räknade han upp massor av flera rätter. Vi förstod orden Pannacotta och Tiramisu så det tog vi. Till det espresso och konjak.
Allt var naturligtvis jättegott och nu vet vi precis hur pasta al dente ska vara.