Veckan som gick

20140111-105742.jpg
Vi har börjat med rean i butiken och igår gick vi ned till 50% från 30%. Vi mailade alla våra stamkunder som skrivit sig i vår mailbok allra först. För visst är det de som ska prioriteras och få komma först och fynda. Och det blev en fullträff, butiken var fylld med kunder hela dagen och det var många nöjda kunder som kunde gå hem med nya bra inköp. Toppen som jag har på mig på översta bilden är från Supertrash och med på rean. Pris på rea 550 kr ord 1100 kr.

Hemma tänder vi fortfarnde massor av ljus. Vi har inte fått bort hela julen än, men adventljusstakarnas röda blockljus är borttagna. Ljusen åker ned i ljuslyktor, vi är lite trötta på röda ljus nu.

Vårens första klänning har kommit in till butiken. I färgen Hot Pink som är en av vårens hetaste trendfärger. Ilse Jacobsen 1249 kostar den.

På byrån i hallen står familjens nya sparbössa från Terrible Twins, som vi säljer i butiken. Med sparbössan följer ett litet kort med sparandets mål, som vinhar fyllt i och lagt i bössan med ett startmynt. Målet är…….ja det får ni se när bössan är full eller mitt viktmål är nått, för då ska bössan krashas.

Så kom då äntligen snön. Jag vaknade en morgon och såg LJUSET genom rullgardinen. Jippi så härligt det är.

En kväll var jag hemma hos Kim för en mat, prat och målarkväll. Åh vad länge sedan det var och oj vad vi pratade och målade. Vi har en målning som vi planerar, den gula som Kim står bakom och en annan som vi bara kladdar på medan vi pratar om allt. Nu måste vi skärpa oss och träffas oftare och måla, inte låta det gå månader emellan varje gång. Men vad jag känner att jag skulle vilja måla mera, det är så skönt och avkopplande.

Jag är såååå glad! Igår var jag och Ritva och vägde oss hos mamma för andra gången och jag hade gått ned ett kilo på en vecka.
Mamma, Ritva och jag har startat en bantningsklubb. Vi träffas en gång i veckan och väger oss, lägger 100 kr var i en pott, den som minskat minst i vikt får lägga 50 kr extra. När vi gått ned 10 kg var går vi ut och äter gott och shoppar nya kläder. Vilkoret är att var och en skriver upp allt vi äter under veckan och redovisar för varandra. Jag vägde in på 76 kg och igår var jag nere på 75 kg.
Jag kommer att försöka dokumentera på bild vad jag äter, så kanske jag kan slippa skriva upp det. Dagens frukost var inte så spännade, men helt ok. Fil och kesella med musli, knäckemacka med keso, kaviar, ost och paprika.

Vi skulle så gärna vilja göra om här hemma, men så fort vi börjar prata om att köpa ny soffa eller köksbord så faller det för att vi fått för oss att vi ska bygga om och då är det ingen ide att köpa nytt. Men om jag skulle få för mig att köpa nytt är det i stilen på collaget. Jag vill inte ha ett New England hem, det hör hemma på landet och skärgården i min värld. Hemma vill jag ha en vuxen klassisk stil. Vi har haft småbarn med färgstarka leksaker omkring oss i så många år att vi nu vill ha det lite striktare hemma.

Idag, lördag är jag ledig och sitter fortfarande klockan halv 12 i nattlinne, sippar te och eldar i spisen. Vilma, Calle och jag ät ensamma hemma. Affe är med Kate i Örebro, hon tävlar där i friidrott i helgen.

Det blir en fortsatt lat dag idag. Vilma och jag hade planerat ett träningspass på Sats med lunch efter, men vi känner båda två av halsen så vi avstår från iaf träningspasset.
Om jag får lust ska jag kasta ut granen, tvätta mattor och städa köket. Men som sakt i dag går jag på lust, så vi får väl se.

Det här inlägget postades i Allmänt, Familjeliv, Gå ned i vikt, Mat, Må bra. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s