Om att välja rätt väg

I natt vaknade jag klockan 02 och undrade vart jag är på väg i livet. Tankarna for hit och dit. Ska jag bli lyxhustru eller knega på? Vilket jävla lyxproblem.
Eftersom jag börjat banta var jag svinhungrig. Det går inte att sova när magen ropar Hallååååå var är all god mat? Om man i flera månader gött sig med praliner och annat gott vareviga dag.
Jag gick ned i köket och åt en burk makrill i tomatsås. Fortfarande knorr knorr. En banan. Mera knorr knorr. Två saffransskorpor och den var tyst. Gick upp och somnade med en milijon tankar.
När jag vaknade var alla tvivel borta, jag studsade glad upp och tänkte
NU KÖÖÖÖÖÖR VIIIIIII

Idag har jag bantat igen. Jag har ätit:
Två koppar kaffe med mjölk till frukost
Lunch hos mamma, kyckling och ris, en liten portion, en skiva Brieost till det.
När jag ätit klart svimmade jag typ. Mamma hade haft i chili i grytan. Hon tål chili, jag gör det inte. Men jag försökte artigt äta upp. Det gick i tre minuter typ, då kunde jag inte prata, halsen var helt bedövad, läpparna hade känslebortfall, huvudet och magen värkte, ögonen och näsan rann. Då böjde sig mamma fram, skrapade ihop all chili jag petat bort och mumsade glatt i sig.
– Det är bra för ämnesomsättningen, var det sista jag hörde mamma eller Ritva säga innan jag somnade. Jag blev helt ur slag, sov och hörde inte ens när Ritva gick. Vaknade upp 20 minuter senare och kände mig bättre.
Det är inte som ni som tål stark mat tror, att vi bara sjåpar oss, jag skulle dö på riktigt om jag åt så mycket chili som min mamma gör.
För länge sedan åt mamma och jag sushi på en krog. Jag kände direkt att Wasabin var inte att leka med och kunde knappt prata efter att fått en bit på tungan. Då ser jag min mamma ta en stor bit Wasabi och mumsa på, därefter säger hon viskande för att personalen inte ska höra – Du den här Wasabin har de allt spätt ut med nått, den smakar ingenting.
Behöver jag säga att min mamma här en tuffing.

Sen blev det en avokado och baconsallad, två mackor med ost på kvällen när jag kom hem från butiken. Vilma, den underbara ungen, hade gjort en sallad åt mig och ställt i kylen. Jag blev proppmätt, men vågade inte äta mindre, för jag måste få sova i natt.
Affe är med Kate på fotbollscup (igen) Vilma ska ut och käka och gå på bio med kompisar (igen) så jag och Calle myser bäst vi vill i soffan.

Idag var det hur mycket kunder som shoppade i butiken som helst, jag fick verkligen ligga i för att hinna med alla. Jag jobbade själv idag, för att förra året , just denna dagen, hade vi en ganska liten kassa. Men så blev det inte idag, vi hade gott kunnat vara två. Men å andra sidan så kostar ju det dubbelt i löner, och löner är såååå dyrt. Det du får i din plånbok är bara toppen på det isberg som kallas avgifter, skatter och bidrag. Jag klarade ju dagen. Vilma fick hoppa in en stund när jag åkte hem till min mamma och sen skulle jag byta mina linser. Men det orkade jag inte efter min chilichock.
Vilma var och hämtade linser till mig igår. De som jag ska ha till höger öga (läslinsen med 1.5 i styrka) var slut och fick beställas. Men till vänster öga fick Vilma med sig lådor med -3.75 linser. Jag har -3.5?! Undrar hur den som jobbade tänkte? Att det blir good enough typ. Det är ju samma som som om vi i butiken skulle ge ett par Primeboost stl 38 när kunden provat och behöver st 39.
Som att det kan ju bli bra. Så nu har jag inga linser alls.

Blindstyre, det är väl jag det, de närmaste dagarna
Jag bjussar på en dagens outfit, allt finns i butiken.

20140103-200539.jpg

Det här inlägget postades i Allmänt, Arbete, Gå ned i vikt, Happy Life of Sweden, Mat, Må bra. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s