Gott Nytt!

Hoppas ditt nyårsfirande var ok. Saker och ting behöver faktiskt inte vara mera än ok. Jag tycker mig märka att jag själv tenderar till att skriva fantastiskt, underbart och magiskt om det mesta jag gör. Så kan det väl ändå inte vara, då blir ju det fantastiska och magiska lite blekt.
Nej jag ska sansa mig med de utrycken.
Min nyår var ok och trevlig.

20140102-070013.jpg
Eftersom vi (jag) ville fira in det nya året hemma med lugn och ro för Calle, som inte är jätterädd för raketer men inte gillar det pysande ljudet som föregår dem, valde vi att inte ha några gäster eller gå hemmifrån.
Men som den socialt törstande person jag är ville jag ändå få umgås och få lite känsla av fest. Så vi bjöd hem de som vi var medbjudna till (de har en knytispromenadmiddag, förrätt hos de, middag hos de osv) på en fördrink hos oss.
Vi laddade med drinkbord, se Affe fixa på bilden. Lite snacks, som torkad proscutto, Gustavskorv, Brietårta, kex och olika Bruschettatoppings. De kom vid 18 och gick vidare 19.30

Då var det bara min mamma, Affe, katterna Hilma, Mercedes och Basenjin Calle kvar hemma. Kate var med middagsgänget och Vilma på fest i stan.

20140102-070906.jpg
Vi åt hummer, katterna satt i trappan och glodde på oss, de ville inte komma ned, de avskyr ljudet av smällare och raketer som började tidigt på kvällen. Vi bar upp skålar med hummerbitar, kattmat och vatten åt dem. En gång slank de ut och jag antar att de gjorde sina behov snabbt för att sen komma in och lägga sig under bänken, på värmegolvet i badrummet uppe.

Där satt även vi när klockan slog 12 , vi har nämnligen bästa utsikten över fyrverkerierna i det fönstret, vi bor högt och utsikten är magnifik. Hur vi kunde bygga badrum i det rum som har finaste utsikten är en gåta tills du får veta varför. Jag ritade huset efter värderstrecken och solen. I sista minuten när vi skulle bygga det fick vi vända på huset pga att vi märkte att bergrunden inte funkade just så som vi ville ha huset. Och att påla för hundratusentals kronor var inte aktuellt.
Men badrummet har funkat bra under alla år med många barn och jag har som sagt haft magnifik utsikt under alla timmar jag spenderat med att vakta badande barn. Men kanske bygger vi om en dag och får ett stort allrum där och ett mindre badrum i nått annat hörn på övervåningen.

Jag ser med glädje och tillförsikt fram mot 2014

20140102-071749.jpg
Det var inget fel på 2013 men det var inget jag kommer att längta tillbaka till. Jo den fantastiska sommaren i så fall. Vi hade en härlig vecka i husbil med hela stora familjen. Och våra semesterveckor i Thailand, sportlovet med fam Rosendahl. Och några fler dagar.
Men annars var det inte så mycket mera märkvärdigt. I januari brann det i vårt älskade sommarhus, som vi har fått renovera. Vi har inte kunnat vara där något alls i år. Det är inte något jag skrivit om förut här på bloggen, har varken orkat eller velat. Men nu är 2013 slut och jag ser fram mot många härliga dagar där i sommar.
Min fina kusin Catharina fick dagarna före midsommar reda på att cancern skulle göra slut på hennes liv inom mycket mycket kort. Hon avled samma natt som jag Affe, Vilma och Kate åkte till Gran Canaria den 26 oktober. När vi landade och jag slog på telefonen och hörde hennes man Thomas på min svarare förstod jag att det var slut.
Fruktansvärt att mista en fru, mamma, mormor, syster och vän.

Jag har pratat med så många som haft ett helt ok 2013, men med inslag av för många dåliga händelser för att det ska minnas tillbaka som ett bra år. Det påstås att sandstormar i universum har gjort 2013 till det oroliga år det varit och att dessa nu är borta och att 2014 ska bli ett stabilt år.

Det jag ändå måste säga är att butiken går bra. Jackie och jag har bytt från mitt enskilda företag till ett gemensamt ägt aktiebolag. Vi har bytt namn från Happy Life by Cinna till Happy Life of Sweden.
HLoS. Vi har jobbat så jäkla hårt för att få det att fungera bra och kunna bemöta våra kunder med vad de vill ha. Och äntligen efter tre år kommer vi att kunna ta ut helt okej lön.

Så med 2014 ser jag fram mot att:
Träna massor bla yoga varannan dag hemma och gå på pass på mitt gym.
Hålla mig i form (ska jag orka arbeta så mycket jag vill och vara med min familj så måste jag se till att hålla mig i toppform)
Starta en verksamhet till i Stuvsta med nya samarbetspartners. Var på möte i går kväll med två eventuella och ikväll nästa möte med två till. Ja jag vill inte vara ensam och Jackie vill inte vara med på detta. Hon ska börja plugga i vår på IHM och läsa ekonomi och business på halvfart och ägna resten av sin tid till butiken. Min tanke är att jag ska vara halvtid i butiken och halvtid på mitt nya företag. Håll tummarna!
Vara på Smultronudden
Göra ordning hemma vi har verkligen försummat huset.
Se en konstutställning varje månad
Måla mera med Kim
Äta god frukost på Smörgåsboden med barnen och andra jag vill träffa för en mysig pratstund.
Bli bättre på att utnyttja tiden och planera bättre. Försöka få in den där nionde dagen av total vila.
Jag har haft den tanken länge, men inte genomfört den.
Att var nionde dag ska vara helt obokad och helt ledig. Återkommer hur det gick med det.

Jag har även kikat på lite trender inför 2014

20140102-075002.jpg
Det har varit mycket metall i några år, senaste året mycket koppar. Nu kommer glaset. I alla färger.
Denna blid är från det mellaneuropeiska webbmagasinet Soffa du hittar det HÄR
Glasen är från en av de leverantörer vi har i butiken, det danska företaget House Doctor

Det svart och vita i alla inredningar påstås ska få ge vika för pastellerna. I februari lanserar IKEA sin stora trendserie Bråkig med mycket pasteller.

20140102-075605.jpg

20140102-075705.jpg

20140102-075713.jpg

20140102-075720.jpg

20140102-075727.jpg

20140102-075736.jpg

Varma tränyanser kommer i form av omålat trä i inredningen och tapeter

20140102-080044.jpg

Inom mode är det pastelliga färger och djurmönstrat som dominerar i vår. Pyjamas som plagg är kvar från hösten och finns hos alla märken. Vill man bara tillsätta lite färg är det enklaste att addera med färg på strumporna i vår.

20140102-081525.jpg

Det här inlägget postades i Allmänt, Arbete, Barn, Familjeliv, Happy Life of Sweden, Inspiration ute/inne. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Gott Nytt!

  1. solsidan skriver:

    Hej!
    Ramlade in här av en slump (?), kul och spännande med en ny verksamhet i Stuvsta, får man fråga inom vilket område? Jag bor i Stuvsta och tycker att det händer alldeles för lite här. Vilken typ av samarbetspartners behöver ni? Behöver ni anställa? Jag är ute efter nya utmaningar så hör gärna av dig 🙂 Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s