God Jul

20131224-070910.jpg
Nu är det julaftons morgon och alla sover utom Calle, Mercedec och jag. Mercedes gav sig ut i regnvädret efter att ha fått lite go frukost. Calle var ute en sväng på tomten och gjorde sitt morgonkiss och nu sitter vi i soffan och myser.
Inför denna julen har jag jobbat mera än någonsin. Butiken får bara fler och fler kunder. Och naturligtvis vill vi hjälpa alla att hitta en bra julklapp, som vi slår in fint oavsett om den kostar 10 kr eller 5000 kr. Jag känner en otroligt stor tacksamhet över att det går bra och att vi har råd att betala räkningar i januari och februari på vad vi jobbat in i december.
Denna veckan före jul tror jag att jag har jobbat över 65 timmar i butiken. Då är inte tid medräknad som jag suttit hemma med mail och annat administrativt arbete.
Det betyder att någon annan fått fixa med julbestyren hemma hos oss. Jag känner mig tacksam över att Affe, Vilma och Kate har gjort julefrid hemma hos oss. Vilma har tagit över tvättstugan, hon tvättar, hänger och ser till att bära upp ren tvätt. Affe sköter mat och annan logistik. Han har till och med gjort matlådor till mig att ta med till butiken. Det efter att jag kom hem en dag och var helt gråtfärdig av trötthet och helt uppgiven inför allt. Till slut fick Affe fram att jag levt på kaffe och godis en hel dag, inte hunnit eller glömt äta riktig mat. Kate har hjälpt till med att gå ut med Calle och annat som måste göras.

Visst är det mycket som borde blivit gjort. Köpa en ny soffa, laga det trasiga överdraget till fåtöljen, fixa belysningen till köksfläkten, vik alla nytvättade lakan, rensa posthögen, hänga upp mera julpynt, baka julgodis, baka kakor, rulla köttbullar etc etc. Men någonstans måste gränsen dras för vad som måste hinnas med. Naturligtvis drömmer jag om en jul som i Fanny och Alexander där allt är jul extra de luxe, men till vilket pris?

Nu har vi det så fantastiskt priviligerat att vi blir serverade julbord av min mamma med allt som hör till. På juldagen blir det färdigköpt mat, krabba, räkor och löjrom.

I morse när jag klev i nått kladdigt under soffbordet, Julmust? var min första tanke att hämta skurhinken och börja skura. Men jag avstod från det, för då hade hela tystnaden och lugnet krackelerat. Jag får ta det sen, i morgon eller på nästa städdag. Det viktigaste är att vi är friska och har varandra. Vi har kärlek och värme omkring oss. Vad mera ska jag kunna begära? Jo av mig själv att jag är tillfreds med det jag har.

Nu får det råda julfrid och stillhet ett par timmar till i alla fall.

God Jul

Det här inlägget postades i Allmänt, Familjeliv. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s