Hjälp oss att hjälpa ”End Polio Now”

End Polio Now

End Polio Now

Nu säljer vi Krokusar 40 kr till förmån för Rotarys kampanj för End Polio. Polio är ett obotligt virus som smittar snabbt, genom droppsmitta. Det finns främst där det förekommer sanitära olägenheter. Polio är nästan utrotat i världen tack vare en massiv vaccination.
När du köper en krokus i butiken för 40 kr kommer Bill&Melinda Gates Foundation att tredubbla den summan till 120 kr. Klicka på länken för deras fond så kommer du till deras sida där du kan se allt vad de bidrar till.
En dos vaccination kostar ca 75 öre, Rotaryföreningarna står för alla omkostnader. Så ditt bidrag ger tillsammans med fonden ge 187 barn ett livslång skydd för polio och stoppar spridning. Fantastiskt!

Från sidan Smittskyddsinstiutet

”Genom vaccination har man kunnat eliminera polio från Europa och hela den amerikanska kontinenten och från majoriteten av länder i Asien och Afrika. Från 1988 har antalet poliofall i världen minskat med över 99 procent. Endemisk spridning av poliovirus pågår fortfarande i tre länder: Pakistan, Afghanistan och Nigeria. Under 2013 har utbrott av polio rapporterats även från Somalia och Kenya.”

Tyvärr misstänker man att polio har börjat spridas i Syrien där många människor tvingas leva under missförhållande pga inbördeskriget. Om inget görs kan det innebära en katastrof för landet och även länder omkring.

POLIO_ChildVaccinatedAfghanBorder_702x279

Alla barn som kommer över gränsen från Pakistan till Afghanistan får poliovaccin genom ett program som Rotary International är ansvariga för.

Hjälp oss hjälpa nu!

 

 

 

Det här inlägget postades i Allmänt, Happy Life of Sweden. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s