Min Basenji och jag

IMG_9116Sitter vid köksbordet med Vilma mitt emot mig, det är fredagsmorgon och helgkänslan är på plats. Även om jag jobbar till sent i kväll och hela dagen i morgon känns det att det är helg på gång. Jag börjar inte förrän 12 idag, jätteskönt, då hinner jag med en hel del. Jag ska gå en lång promenad med Calle. Tyvärr inte ned till sjön, där alla hans kompisar finns. Calle går inte ihop med alla hundar som är där nere. Dante, som är en blandras av storleken större och Calle hatar verkligen varandra. Om Dante är kopplad och Calle springer lös funkar det, min absolut inte tvärtom. Så Matts, Dantes husse och jag brukar synka med varandra så att vi turas om att gå med gänget. Men för några veckor sedan blev det tumult i hundgänget och alla drog som ett rev framåt i skogen, mitt i gängets väg stod Douglas, ingen aning om rasen, men bara lite större än Calle, och han och Calle rök ihop som bara den. Sen dess hatar de varandra. Om Douglas är lös går det ganska bra, han håller sig undan för Calle, hur det skulle gå om Calle är lös och Douglas kopplad vet jag inte. Douglas blev sjuk för ett år sedan och är nästan blind på båda ögonen, så om han är lös och springer in i Calle blir det bråk direkt. Men tyvärr är Douglas alltid nere vid sjön och jag väljer att inte gå dit då. Det är Douglas mattes pappa som är mest där nere med honom och jag känner ganska tydligt att det är inte på tal om att turas om att vara med nere vid sjön. Lite trist. Jag får nog kontakta Douglas matte och höra om det är någon dag i veckan som Calle och jag kan få gå utan att Douglas är med.

Igår hände nått som är så jädra vidrigt äckligt med Calle. Han har sedan några dagar tillbaka varit helt galen i papperskorgen på toaletten. Och när jag kom upp i förrgår förstod jag varför. Det låg söndertuggade använda tamponger överallt på golvet i badrummet, hallen och vårt sovrum. Bara att börja sanera och be tonnårstjejerna att plasta in tampongerna i fortsättningen. Men så igår morse hör jag hur någon hulkar och kräks nere i hallen. Jag går ned och tittar. På hallgolvet ligger flera högar med bandspagettibitar, gulgrön sörja och två tamponger. Tampongerna är gulgröna, (galla) och allt blod är borta. Det var så jävla äckligt att jag knappt kunde äta nått själv på hela dagen. Bara att börja sanera igen.

Ja livet med hund är inte alltid gos och mys i soffan. Men huvud delen av tiden är det riktigt mysigt i alla fall.

Ha en fin fredag.

Det här inlägget postades i Allmänt, Basenjinytt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Min Basenji och jag

  1. Pia skriver:

    Haha…….så gjorde vår hund som valp! Sonen då 12 år städade upp !! Antagligen var han rädd att vi inte skulle vilja ha kvar hunden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s