Lassgård/Karlsson på taket in real life

Det jag ska berätta om är veckans mest annorlunda möte med en agent till en ny leverantör till butiken. Vi har hittat ett märke som har fina mössor, vantar och halsdukar, så vi bestämde oss för ett möte. Det var både Jackie och jag som åkte till Modecenter och där träffade vi denna väldigt speciella man som är agent för märket. Det var en blandning mellan Rolf Lassgård och Karlsson på Taket. Den ena har jag verkligen gillat i alla hans rollprestationer, den andra figuren är jag inget fan av alls. När vi kom in i visningsrummet/showroom satte vi oss på varsin stol. Det var inget snack om att bjudas på en kaffe. Det här med att bjudas på något är verkligen en historia för sig. En del bjuder på fin frukost och en del på absolut ingenting. Helt klart är det mysigast att få något att dricka och tugga på när vi träffar våra leverantörer och om de är på bra humör, vilket inte alltid händer, men det kan jag berätta om en annan gång. Nu till Lassgård/Karlsson.

Alltså denna man, född 1962 som vi fick veta bland allt annat, han slängde lite med sitt blonda tjocka hår som inte bytt frisyr sedan han gick ut nian, lite page sådär som Ted Gärdestad.

Unknown

Men han var så lik Lassgård i rörelsemönstret. Lassgård har dansat klassisk balett och är väldigt smidig. Denna man var likadan, han studsade upp från stolen, flög fram mot stället med kläder, ett plagg ven sirligt genom luften och landade på bordet framför oss. Han satte sig ned mitt emot oss och pratade vidare. Hans monolog varade i en och en halv timma med lite stil av Karlsson. Om allt och inget, utan att vara minsta lilla lyhörd för vad vi ville veta om det inte var pris och avans på kläderna vi tittade på. Något annat verkade han inte höra. Eller också fick vi en lång utläggning om hur fel vi tänkt med nuvarande sortimentet i butiken.

08s13-Lassgard-617

Hans teorier och framtidstolkningar var inte av det glädjande beskedet. Att vi har lyckats med vår butik i lilla Stuvsta trodde han inte på för ett ögonblick. Han berättade om en av hans kunder, nej säger inte vem det är; har en exakt likadan butik som vi har (vi undrar fortfarande hur han vet vad för slags butik vi har, han visste ju knappt var den låg) som har gått så dåligt i flera år. Nu har den kunden förvandlat sin butik till en återförsäljare av endast detta märke och numera är det idel solsken och kvitter när han pratar med ägaren till butiken. Så vad vi borde göra var att köpa in flera hundra plagg och rea ut dem direkt, vi skulle inte ha så mycket avans på varje ex, men vi skulle sälja såååååå mycket.

Jackie försökte påpeka att det blir ju väldigt mycket hantering om det ska gå först in och sedan ut hundratals plagg varje dag, men det örat var visst inte påkopplat. Ville vi fortsätta sälja det vi gör kunde vi ha butiken som en vuxen ungdomsgård, något annat är inte möjligt enligt hans teorier.

Lassgård/Karlsson berättade om sin tid när han hade butiker och det var visserligen länge sedan men branschen var exakt likadan nu. Han förutspådde även att vår butik inte skulle finnas kvar om några år, han sa i samma veva att han inte visste om ens han skulle ha sitt jobb kvar.

karlsson_21710991_150987077_171948801

Men jag måste säga att hela mötet i sig var ganska uppfriskande och jag skrattade i bilen hela vägen tillbaka till butiken. Det är verkligen roligt med människor som är sig själva och kör sin grej fullt ut.
Vi köpte in det vi hade planerat innan mötet och det ska bli spännande att se hur grejorna säljer när de kommer till butiken.

Vi hörs.

Det här inlägget postades i Allmänt, Happy Life of Sweden. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s