På tur

Det här är helt galet skönt. Vi har åkt till Sylarna. Eller gått säger man väl? Gått på skidor. I lördags, sen eftermiddag kom vi efter många mil, ett par felkörningar, massor av godis och ett par Sibyllakorvar fram till Storulvåns fjällstation. Där upptäckte jag och barnen genast att det fanns varken internet eller mobiluppkoppling. Jag hittade en mynttelefon som jag ringde till de närmaste på. För att meddela att vi är bortkopplade de närmaste dygnen. Om vi inte hittar nät någonstans på Fjällstationerna.
På Storulvån möttes vi av familjen Rosendahl som kommit upp en timma tidigare än oss. När vi installerat oss gick vi och hyrde turskidor och pjäxor till oss vuxna. Barnen åker på vanliga längdskidor. Sen gick vi ut och provåkte. Å herre jösses vad vinglig och stel jag är. Kändes helt overklig att jag ska åka 16 km uppför fjället och kanske lite nedför. Nu vet jag att det inte blev 16 km. Det blev 21 km. Mestadels uppför fjället. För att vi åkte fel redan från början. Helt otroligt att vi missade det, men vi alla tyckte att skylten med Sylarna pekade åt det hållet vi åkte. Nu gjorde den inte det och ganska sent upptäckte vi vårt misstag. Turligt nog hade Johan en fjällkarta i ryggsäcken och kunde ta ut ny riktning mot Sylarna. Det var hur mycket uppför som helst, när vi trodde vi nått toppen och kom upp på ett krön, låg det en ny topp framför oss.
Vi gjorde stopp i de tre små stugorna som var på vägen. Inga fjällstugor med våfflor och öppen spis var det. Nej då, små iskalla mörka 15 kvadratskrypin. Dessa är övernattnings och ev stormskydd om du hamnar i oväder eller behöver övernatta på fjället. I dessa var det i alla fall skönt att kunna gå in och äta matsäcken. Det var inte smällkallt, temperaturen höll sig runt nollan, men det var grått och lite småblåsigt ute. Vi hade med lunchpåsar vi gjorde vid frukosten. För 80 kr fick vi en chokladbrownie, jägarsnus ( som jag aldrig hört talas om förut. Men det är nötter, russin och lite choklad) en frukt och mackor, så många man vill göra vid frukosten. Sen kan man fylla termos med kaffe eller varmt vatten. Tepåsar, kaffe- blåbär- nypon- pulver finns att ta med sig o h röra ut i vatten. Vi tog två termosar med varmt vatten och fyra flaskor med vanligt vatten. Lunchpåsen räckte och blev över till alla pauserna.
Vi startade vid 10 från Storulvån, kl 16.30 och 21 km i kroppen var vi äntligen framme. Då var jag helt slut. Men väldigt glad att jag kommit igång med träning. Nu tänker nog en del som läser detta -Men 21 kilometer är väl inger på skidor. Nä det är möjligt men åk den sträckan själv som vi gjorde idag så kan vi snacka sen. Att kasa runt på Ågesta golfbana eller åka nypreppade spår är plättlätt om du jämför med detta. Meterdjup snö, inga preppade spår så vi kasade runt i sladdriga snön både i sidled, framåt och bakåt.
Jag träffade min PT Jonas på Sats i torsdags för första gången. Han pratade om mina mål och konstaterade att jag måste ändra mina matvanor om jag ska nå det mål jag vill uppnå till den 16 maj. Jag berättade om min kommande fjällvecka, då skrattade han gott och sa att det lät som en bra uppladdningsvecka och maten skulle jag ta tag i när jag kom hem. Jag fattar efter idag att för att orka åka på turskidor i fjällen måste man äta ordentligt. Vi räknade ut att på den turen vi gjorde av med 3000 kalorier.
Nu ska jag se om jag kan få internet en liten stund och skicka detta inlägg.

20130225-124953.jpg
Melina från dagens tur upp Lilsylen, tror jag att det var. Jag vände hem till huset när det var 45 grader uppför

20130225-125012.jpg

Vilma och Kate lättar på klädseln. Även från idag

20130225-125043.jpg

20130225-125114.jpg
Affe med Lillsylen straxt till vänster om sig.


Fjällfrukost på Sylarna

20130225-131835.jpg
Bilvägen mot Storulvån

20130225-131933.jpg
Johan och Jenny vid middagen på Storulvån

Det här inlägget postades i Allmänt, Familjeliv, Må bra, Resor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s