Gå på kurs

Igår efter att jag stängt butiken. Btw Kayo från var gårdagens sista kund. Du minns väl henne från Mello 2002 med gruppen Afro-Dite, vars melodi Never Let it Go vann hela klabbet det året? Image

När Kayo och jag hade pratat om att hon eventuellt ska gå modell på nästa modevisning för butiken stängde jag i rekordfart. Knackade på hos Lotta på Smörgåsboden och fick en Cola Zero (min senaste last) och en brie och salamimacka. Sen åkte jag till Västermalmsgallerian och deras Mac butik för en kurs i Mac för gröngölingar.

20130220-084114.jpg
Jag och Jonna.

Jonna lärde jag känna 2005 eller 2006 när hon var min personliga tränare efter att jag haft twar. Hon hjälpte mig att komma i grym form och träna till både Tjejvasan och Midnattsloppet. Sen slutade Jonna på SATS eller om jag slutade träna innan. Vet inte med sen gick det bara utför, som ni vet.
Både Jonna och jag har fått varsin Mac Air i present och kände att vi behövde en genomgång. så Jonna bokade in oss på kurs. Det var Jonna och jag och ett gäng pensionärer som var fan så mycket mera insatta i Mac än vad jag är. Fast å andra sidan är man pansjos har man ju tid att hålla på hela dagarna och ringa suport och fråga om och om. Sen var det några som nog inte ens har införskaffat någon dator och bara ville kolla om det var något för dem. Fast det måste ju varit bortkastade pengar, som att ta körkort men aldrig köra bil. På tal om bortkastade pengar. Jag gjorde av med flera tusen i går. Och var nöjd. Förstå vilken bra affärside hela Mac och Apple är. Man lägger ut tusentals kronor och blir bara nöjdare och gladare hela tiden.

20130220-084131.jpgJag betalade kursen 250 pix och var supernöjd.
Köpte en AppleTV grej som gör att vi kan koppla ihop TV´n med mins Mac, barnens Ipaddar och allas våra Iphone. Vi kan kolla på bilderna i tel, titta på nedladdade program, kolla in både SVT Play och TV4Play. Låter för bra för att vara sant. 995 kronor och jag är så nöjd.
Jag köpte en adapter, nöjd för att jag kom ihåg det. Eller det var Jonna som sa att jag skulle ha en.
Köpte ett Office Paket. Nu säger du säkert att det kan jag ladda ned från nätet gratis. Jo men visst kan jag det. Men då har jag ett program på engelska som jag inte har någon suport på. Så där rök ännu en tusenlapp och jag är NÖJD.
Det är ju så man vill att alla kunder ska känna, Tjoho här lägger jag ut ännu en tusenlapp och det känns lite härligt för alla.
Fast det är ju legitimt att köpa dataprylar hemma. Nu har inte vi det så Affe och jag att han skulle gnälla om jag köper nått nytt. Iof gör jag ju nästan aldrig det, bara från min egna butik och det gills inte. Det är ju min marknadsföring, även den assnygga vita kappan från Odd Molly räknas dit. Men jag hör dagligen hur kvinnor oroar sig för vad männen ska säga om deras inköp. Helt otroligt jobbigt med en make som ska ha åsikter om inköpen. Köp nått till gubben så blir även han nöjd, kallingar går alltid åt.

Men det här med att gå på kurs är ju så kul. En riktig kick i inspiration. Jag måste boka in mig på lite flera kurser av olika slag. Undrar bara vad?

Hela det här inlägget har jag skrivit på min Mac, första inlägget sen jag fick den i julklapp. Inte klokt att det tagit så lång tid att lära mig hur jag ska göra. Det hade kanske gått fortare om jag varit pensionär.
Jag lyckades tom ta en bild med datorn. Nu ska vi se om jag får in den här

Bild 2013-02-20 kl. 08.43 #2

Ja se på tusan där kom den. Idag är jag ledig fram till kl 12. Tvättar och packar inför resan. Jag ska visa dig packlistan sen. Jag skulle behöva vara ledig i två hela dagar för att få ordning på allt. Men nu ska jag ringa upp till Storulvåns fjällstation och boka långfärdsskidor och pjäxor till oss alla.

Vi ses.

 

 

Det här inlägget postades i Allmänt, Arbete, Okategoriserade, Utbildning Inspiration. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s