Att hålla andan

Jag har både en tråkig nyhet och en bra som rör sig om vår lilla hund Calle.

Affe o jag var ute med Calle på långpromenad i går, lördag förmiddag. Vi gick till Stuvsta och tillbaka hem igen. Ungefär 50 meter före Huddingevägen gick halsbandet AV. Det var grönt för de som åkte på Huddingevägen och hastigheten var som vanligt mycket hög.
Calle sprang rakt ut i vägen och blev påkörd. Han rullade runt och reste sig upp direkt. Han kom mot oss och var rejält tilltufsad men haltade inte. Han sprang förbi oss och in i villaområdet. Vi fick springa ganska långt innan han kom fram till mig. Då skakade hela han.

Vi ringde våra grannar, Johanna och Hasse och de kom omgående, laddade med filtar som vi virade in Calle i. De körde oss till Södra Djursjukhuset.
Jag ringde och sa att vi var på väg och när vi kom fram var ett rum förberett.
Calle fick lugnade och smärtstillande. Röntgades och fick lämna blod för prov. Röntgen visade att inget var brutet och att inga inre organ troligen inte var spräckta.
Men ett prov hade höga värden som kan tyda på antingen eller både muskelskada / leverskada. Veterinären beslutade att han skulle stanna kvar över natten för observation och fler provtagningar. Det kändes hemskt att lämna honom efter en sådan traumatisk händelse. Vi pratade med dem fler gånger under dagen och kvällen. Han hade kissat och ätit så det såg positivt ut.
Idag fick vi hem honom. Han var väldigt ledsen hela bilresan hem. Väl hemma rörde han sig inte från dörrmattan, vi bar upp honom i vår säng och han somnade direkt. Nu turas vi om att ligga bredvid honom så att han ska känna sig lugn och trygg.
Han är ”sjukskriven” i två veckor och vi får pussla ihop dagarna så gott det går.

Det var bland det mest chockartade jag varit med om. Mitt i allt är jag glad att det inte var barnen som var ute med honom när det hände.

20130210-152030.jpg
Calle mellan Kate och Affe.

Det här inlägget postades i Allmänt, Basenjinytt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s