Om Koh Lanta

Det kom en fråga, eller rättare sagt flera. Jag svarar i texten med kursiverad stil.

Hej! även jag ramkade över din blogg genom google o sökning på koh lanta =)
Vi ska försöka göra verklighet av en dröm o göra resan till Thailand med våra barn som då är 6 och 8 år! -dock bara två veckor så vi ”har inte råd” med några större besvikelser…

Från början hade jag nog tänkt mig ryggsäck och boka första anhalt hemifrån och det härliga ”ta dagen som den kommer” njuta lata dagar på stranden som vi älskar och göra någon spännande utflykt med barnen!
men nu vill mina föräldrar hänga på, dom är inte gamla direkt -men bekväma och ser nog framför sig det här med ving-värd och transferbuss an större problem ;)o gärna två veckor i samma solstol ut

Det finns inga stora transferbussar som går till Koh Lanta, bara minibussar. Chaufförerna kör ofta väldigt fort och olyckor händer. Jag står ALLTID på mig och kräver att chauffören kör i vettig hastighet och inte kör om när de möter bilar, vilket tyvärr händer ofta

Dina föräldrar kan ju åka med Ving. Våra nyfunna vänner Jonas och Jenny bodde på ett Vinghotell på Long Beach, Lanta Beach Resort som var jättefint. Stranden är inte så bred där och det blir djupt snabbt på den delen av Long Beach. Passar lite äldre barn. Nästan granne med Lanta Beach ligger en av våra nyaste favoritrestauranger Funky Fish, gott billigt och väldigt snabb service. Vänj er över huvud taget vid att aldrig få in maten samtidigt. Då blir man bara irriterad i onödan. Det finns även flera Ving och Fritidsresor hotell på Klong Dao, alla är helt ok.
..dessutom börjar jag tro att två veckor kanske är lite snålt för just den där biten ”ta dagen som den kommer”?
Nu sist var vi lite mera än två veckor på Koh Lanta och landade snabbt, kan ju bero på att vi varit där så mycket, men livet är lugnt och enkelt på Lanta.
sååå vi är nu inne på en kompromiss (för att sedan komma hem varma i kläderna, säkra på vår sak och nästa resa komma iväg för mindre peng och på mera äventyr med barn som vet vad det handlar om!) =)
många resebolag erbjuder ju faktiskt kombinationsresor så jag vill absolut åka först till koh lanta en vecka och sedan kanske till något ”större” med mer utbud på restauranger, shopping osvosv men ändå det strandnära…
Boka själva och spara pengar. Kolla flyg som är billigt och boka hotell via nätet. Vi har bott på Lanta Villa, Cha-Ba och Southern. Lanta Villa är snäppet enklare än Southern Lanta båda har pool. Jag kommer nog att bo på Cha-Ba nästa gång vi åker dit, mysigt men ännu ingen pool. Men ev bygger de det till nästa säsong.

men som det står i ovanstående inlägg läser man ju mycket olika..
jag var nog bestämd på att det var klong dao beach som gällde för oss, bra strand för barnen o rätt nära till ”centrum” men sen läste jag att stranden inte var badbar!!?? va??
Jag hoppas att det inte är jag som utryckt mig så att det uppfattas som att Klong Dao inte är badbar. Klong Dao är en fantastiskt fin strand. Bred och havet är långgrunt här. Inland är vågorna så stora att vi kan brädsurfa in till stranden. Klong Dao är kantar av hotell och massor av mysiga restauranger. Vi brukar bo på Southern Lanta. Antingen i deras bungalows, lägenheter eller så hyr vi privat lägenhet inne på området.
ska man sikta på att bo längre söderut? eller ÄR stranden fin där och jag ska försöka hitta ett hotell där helt enkelt..?
jag vill därifrån åka på elefantutflykt med barnen och även besöka det där stället med apor som jag läst om! o bara ta första veckan till o landa, njuta o komma in i hela den nya världen..

vad jag har förstått ska man försöka äta utanför hotellen om man vill hålla nere reskassan?
Vi brukar inte äta på Southern. Hellre på Picasso, Easy Bar, Rann eller på DR Minimarket (som är resort, minimarket, resebyrå och hotell. Deras tunanaan eller kycklingnaan är fantastiska.
ligger det restauranger utmed stranden där man kan ta en lunch och även middag på klong dao beach? eller måste man ta sig in till byn för o äta på kvällen tex..?
Kvällarna är härliga på Klong Dao. Mycket fireshows. I Saladan finns det lite shopping som kan vara kul att titta på eller handla hos. Alla ställen som ligger längst med huvudgatan är lite billigare än på stranden. Nere i Saladan har Lanta SeaFood bra priser på mat. Men våra yngsta barn är inte så förtjusta i maten där. De är nu så stora så att de gärna går på Cat Fish åt andra hållet på restauranggatan i Saladan.
är det gångavstånd eller krävs tuktuk eller vespor?
Det är ca 2 km och inga gatlyktor finns. Vi åker tuktuk eller har egna moppar. Jag åker tuktuk eller taxibil om jag vill ta öl eller vin till maten. Ni kan ta med en gammal enkel mobil och köpa ett thailändskt kontantkort. Då kan ni tex ringa Adam som har taxi och kör runt på hela Koh Lanta. Hälsa från Cinna. Tel 0878892638 eller från svensk telefon, blir dock dyrt +668-7889-2638. Det finns en liten resebyrå utanför Southern Lanta, på samma sida av vägen, där jobbar Pea och hennes kollega som jag glömt namnet på, där bokar ni allt, båtturer, transfer, elefanridning mm. De tar även emot tvätt och lämnar tillbaka i perfekt skick för en billig slant. Skönt att komma hem med en resväska full med rena kläder.
det är jättesvårt när man ingen som helst uppfattning har och tusen frågor uppstår o då uppsakttar jag verkligen bloggar som denna =) tack!

hälsningar Hannah
När ska ni åka?
Ni får gärna fråga mera.
Ha det gott

Det här inlägget postades i Allmänt, Thailand. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s