Mys med teens

Åh nu är det guldläge på paybacktime. Igår när jag och min envisa förkylning toppad med halsont, kom hem från butiken med fyra papperspåsar storhandling var huset fyllt av teens. De hjälpte till att bära in maten, packa in och tog Calle på promenad.
Sen satt de i vardagsrummet (de ägde rummet, jag fick sitta vid köksbordet med min tekopp) och tjoade, sjöng och skrattade.
Jag tänkte, vad stora de är och oskyldiga. Jag njöt verkligen av att höra dem och tacksam över att dörren inte stängdes med en blick och en smäll. Vilket är vanligt i ett hem med teens, har jag hört. Hahaha
Efter tips från min gamla kurskompis Margaretha på Facebook, frågade jag om de ville laga middag. Frågade och frågade jag utryckte nog mera en stark önskan om att få tacos serverat eftersom jag var rätt så trött. Varit vaken sedan 03.00 med tungt snorfylld skalle och ond hals.
Några av tjejerna skulle hem och gick till bussen, de som skulle laga mat följde dem dit med Calle i släptåg. Han är inte glad åt denna kyla, våran lilla djungelhund.
När de kom hem stekte, hackade och la upp maten. När Kate och Affe kom hem från Farsta, inköp av nya fotbollsskor (inomhus) och andra sportprylar var tacos klart. Gud så gott det var att få sätta sig vid dukat bord.
Vi satt kvar kring bordet ända tills vi fick se att klockan var nästa nio. Så kul att höra om deras vardag och framtidstankar. Jag gladdes dessutom att jag köpte två paket köttfärs, räckte ganska precis. Blev över till två mellanmål innan träning idag för tjejerna.
Efter middagen la ja mig i soffan för att se på Mia på Grötö. När Affe väckte mig en kvart senare var det bara att gå och lägga sig.
Dagens bästa: Vår lärling Fanny, som är en klippa i butiken, att vårt hus är en mötesplats för våra teens och deras kompisar, att min gubbe väckte mig så rart med en puss och en kaffe på morgonen.

Det här inlägget postades i Allmänt, Barn. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s