Märklig middag

Igår kväll bestämde vi oss för att äta i nya hamnområdet i Malaga. Ett soft lite laidback område. Palmer, massor av butiker och matställen. Vi valde en Italiensk restaurang som såg bra ut och hade bra meny. Först fick vi menyer på spanska men bytte bums ut dem till engelska. Visserligen kan Kim mycket spanska men det blir ju omständligt för henne att översätta över hundra olika antipastos, förrätter, pizzor, kött, fisk och desserter till oss som inte behärskar spanska. Vi bestämde oss för att börja med en antipasto, kalla italienska charkuterier. Sedan lite olika huvudrätter. Det dröjde och dröjde. Så fick Vilma och Kate in sina huvudrätter, varsin Caesarsallad. Efter ett tag fick Kim in sin rätt. Sen kom vår antipasto, fast fel rätt. En stor tallrik med stora bollar frityrsmet. Ingen aning om vad det var i. Vi frågade om det här var kalla italienska charkuterier. Då upptäcktes det att menyerna blivit fel översatt. Till slut fick vi in en tallrik med en brödkaka som täckte hela tallriken med lökbitar på, tre tjocka skivor skinka av nått slag, tre tjocka skivor korv (hushållsmedvurst?) och tre skivor av någon presskinka (lika tjocka som de övriga och med hälften fett).
Ungefär en minut senare kom vår huvudrätt. En stor tallrik med en röd utsmetad röra med några musslor i, kall! Det var risotto frutto di Marie. Jag hade inte väntat mig en tallrik kallt tomatris med några musslor. Jag hade sett framför mig en djup tallrik med rykande varm risotto med havskräftor, räkor, musslor av olika slag mm. En annan rätt som kom in var spiralpasta med vit smaklös sås med några valnötter i. Vi frågade personalen var gorgonzolan var. Ut med tallriken och in med en ny med en smula gorgonzola i. Vi tog in en pizza att dela på och den var god, men ganska ordinär.
Vi berörde inte maten negativt över huvudtaget. Sällskapet var härligt, miljön skön, vädret varm och utsikten fin; hamnen och vajande palmer.
När vi var klara, mycket mat kvar, bad vi om notan, betalade och gick. Det kostade tre gånger så mycket som gårdagens middag. Över tusen kronor. Affe tog två öl, jag ett glas Sangria, Kim, Vilma och Kate varsin läsk.
Men precis när vi skulle gå tog jag notan och läste på den medan vi gick. Vi hade fått betala för mycket mera än vi beställt. Fem Caesarsallad, fyra öl, dubbelt så många läsk osv. Affe gick i taket kan man lugnt säga. Han brukar aldrig bli arg, men om man lurar honom då ser han verkligen rött. Vi gick tillbaka och frågade vad de gjort. De samlades runt vår nota, skakade på huvudet, tittade på varandra, gjorde miner, tittade på oss, ryckte på axlarna, tittade igen, mungiporna ned, pekade på vår nota. Jag föreslog att de skulle ge oss tillbaka pengarna och börja om på en rätt nota. Då fick vi en min som sa att det var ”Tack för ikväll” som gällde. Och alla pengarna tillbaka. Och handflatorna upp mot oss, ingen ny nota alls. Så det var bara att tacka för maten och gå.
Märkligt restaurangbesök måste jag säga.
Sen promenerade vi in till de små torgen och gränderna kring vårt hotell och Kims hus. Köpte jättegod yoghurtglass och promenerade runt. Vi tittade på den enormt stora katedralen, den framgrävda amfibietetern och på allt folk som är ute och äter och umgås. Klockan elva var jag så trött att jag ville lägga mig pronto.
Så vi gick hemåt och hoppade i säng.
Kanske borde jag ha sovit siesta istället för att shoppat loss på underbara Sara Home. Eller nä, jag hittade ett perfekt sängöverkast åt oss, istället för det som Calle mumsade ett stort hål på.
Nu är det morgon och Affe och varit nere och hämtat gokaffe åt oss. Vilma och Kate sover gott ännu.

20121013-081059.jpg
Vi öppnar fönstret vid vår säng och tittar ut över ett sovande Malaga.

20121013-081153.jpg
Nyvaken men pigg och utvilad.

Det här inlägget postades i Allmänt, Mat, Resor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s