Är detta resultatet?

Nu har jag undvikit socker, vitt mjöl och potatis sedan 16 juli, det blir lite mera än fem veckor.
Resultat då?
Jag känner mig så mycket piggare och koncentrerad. Vet inte hur jag ska förklara men saker och ting blir gjorda. Inte för att jag inte brukar göra saker, men det är på ett annat sätt nu.
Är aldrig proppmätt. Att låta bli bröd och sötsaker gör att jag aldrig äter för mycket. Socker verkar trigga igång suget efter ”nått gott”.
I helgen var jag på Formex för inköp till butiken. I vanliga fall brukar jag vara proppmätt efter en sådan helg. Folk formligen kastar smakprov på en. Det bjussas på fika och godis i alla former. Nu tackade jag kategoriskt nej till allt. Och mådde fantastiskt bra. En liten bit mörk choklad tog jag sista dagen från en av våra leverantörer, men det triggar inte igång sötsuget alls.
Familjen dras med eftersom vi inte köper hem fika, godis eller glass. Numera äter vi frukt, goda ostar, yoghurt och annat när vi vill ha något extra.
Jag har inte avstått från vin eller öl. Äter massor av goda såser, ostar, grillat av alla sorter, olivoljor, mandlar, cashewnötter och liknande. Och gått ned i vikt. Inte mycket men nästan 1 1/2 kg på fem veckor. Men magen är inte alls lika svullen som förut.
Så jag fortsätter avstå från det vita giftet.
Snart tar jag tag i mjölken också, tror inte alls vi är gjorda för att ha mjölk som föda i vuxen ålder. Har börjat med laktosfritt, men tror inte att det är laktosen som är problemet. Nått annat i mjölkprodukter verkar det vara som min mage inte gillar. Men att ta bort mjölkprodukter verkar vara ett så stort steg.
Vad ska jag ha i kaffet, vad ersätter jag istället för creme fraîche i mina röror, istället för fil till müslin?
Svårt!
Att hålla på och göra egen mandelmjölk känns inte som min påse popcorn.
Får kanske kolla in mera hos fru Råsmart. Här är hennes sida!

20120821-063602.jpg

Det här inlägget postades i Allmänt, Må bra. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s