Doften av socker

20120811-082706.jpg

Nu har jag varit utan socker och vitt mjöl i fyra veckor. Inte för att jag vill köra LCHF, men bara för att jag tror inte att det är bra för mig att äta det. Det har funkat bra. Men jag har tvingats tänka om, hela tiden. Tänka rätt. Ingen Ben och Jerry som fredagsmys, inte en stor påse smågodis till filmmys. På eftermiddagarna i butiken brukar jag bli så trött och då pigga upp mig med en liten bulle eller kaka från mina grannar. Med Smörgåsboden på en sidan som lockar med saftig morotskaka och stora chokladdoppade kardemummaskorpor eller Två Bagare som har fantastiska små miniblåbärspajer med hemgjord vaniljcreme och smuldeg på toppen är det en kamp varje eftermiddag att låta bli att springa över och köpa sig lite ”uppåttjack” Socker är en jäkla stark ”drog”. Spädbarn som fått välja mellan bröstmjölk och sockervatten, har uteslutande valt sockervattnet. Råttor har hellre svält sig utmärglade på socker än ätit sig mätta på mat när de fått välja.
Nu har jag valt annat som tex tunna skivor med mogen nektarin och en skiva brieost på det. Nötter, keso, skivad banan och havssalt.
Men i natt drömde jag om kardemummabullar. Mitt absoluta favorit fikabröd. Jag drömde att vi var ett stort sällskap på ett fik och det doftade helt fantastiskt av socker, smör och kardemumma. En tät doft av löften om en härlig tugga kärlek.
Jag beställde en kardemummabulle av den största modellen. Då drog hela mitt sällskap efter andan och tittade på mig med höjda ögonbryn. Mannen mittemot mig sa – Nu kommer du att ångra dig.
Och jag avstod, i drömmen avstod jag. Jag tänkte att jag inte ville bryta mitt löfte mot mig själv att inte äta socker.
Ungefär så här drömde jag när jag slutade röka för massor av år sen.
Antagligen är det mitt undermedvetna som tar till sig och börjar jobba för mig.

Nu undrar du säkert om jag gått ned i vikt. Jodå, totalt fyra hekto på fyra veckor. Men då har jag druckit massor av både öl och vin under tiden. Den drogen är jag inte sugen på att avstå ifrån.
Inte än!

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Mat, Må bra. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s