Jag är här nu

20120311-214412.jpg
Igår när Jackie och jag stängt butiken åkte vi raka spåret till Smultronudden.
Vi tände tusen ljus, käkade räkor och drack upp en Bollinger.

20120311-214635.jpg
I morse vid sextiden vaknade vi och möttes av solen! Calle och jag tog en prommis och det var ljuvligt. Tills Calle slet sig och sprang tio meter bakom mig, eller tio meter vid sidan av mig eller tio meter framför mig. Jag försökte inte ens fånga in honom. Jag gick in och drack kaffe. Tänkte att det lilla odjuret kommer väl tillbaka när han fryser häcken av sig. Jag såg honom springa fram och tillbaka nere vid isen. Då och då ropade jag ut genom fönstret. – Calle kom hit din lilla korv.
Vilket han naturligtvis inte gjorde. Jackie kom upp och gjorde mig sällskap. En liten stund var vi oroliga för att han skulle springa ut på isen och tänkte gå ned till havet. Men jag vet att om jag går efter honom springer han ännu längre bort.
Och tillslut kom den lilla korven hem, kall som en liten isbit. Jag tänkte att det var väl mysigt för honom att springa av sig lite och vad kan hända?

Efter lunch gick vi en promenad alla tre i solen. Jackie, Calle och jag. Då fick vi syn på ”Det värsta som kan hända” Tre havsörnar svävade över oss. Grannarna var också ute och flanerade. De berättade att havsörnarna bor på Smultronudden, nära vårt hus. Förra vintern hade en rådjursbock gått ned sig på isen i viken. Medan den kämpade för att komma upp dök den största av havsörnarna ned på bocken och tog tag med klorna över ryggen på bocken och var väldigt nära att få upp den. Tre gånger försökte den innan den fick ge upp. Medan grannen berättade tittade han på Calle och avslutade med
– En såndär liten skit sätter de klorna i direkt och drar iväg med.
Så nu måste jag hålla örnkoll på min lilla grishund, så att inte en hungrig Pippi slår klorna i honom.

20120311-220636.jpg
Ser du de tre örnarna?

20120311-220706.jpg
Fy vad stora de är.

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s