God morgon från Lanta

Jag har just vaknat. Jag vaknar varje morgon vid sextiden av fågelkvitter och en moppe som startar. Samma alla veckans vardagar. På helgerna är det bara fåglarna som börjar tokkvittra när solen går upp vid sextiden. Moppestartaren är nog ledig då.
Hos oss börjar jag jobba vid den här tiden. Framför datorn, det finns alltid någon liten (hmmm) faktura som ska betalas, mail som ska besvaras eller kreeras. Framtida jobbaktiviteter som ska planeras. I vår ska vi ha modevisning och Stuvsta dagen. Jag planerar även att få in en fot (säljbord) på Huddinge festivalen.
Det här med att jobba på andra sidan jorden i helt ny miljö är väldigt annorlunda och kräver disciplin. Många saker som känns så viktiga hemma saknar total relevans i solen, med ett svalkande hav, goda vänner och kall Singha. Därför funkar det bäst för mig att jobba undan på morgonen och när barnen är i skolan.
Samtidigt får jag massor av inspiration och nya idéer. Jag träffar dagligen människor som inspirerar. Fam Johansson, Helena och Fredrik, Anneli Block, Susanne, Fredrik och Charlotta, och många flera. Det är möten med människor som tycker om att upptäcka nya ting, är uppfinningsrika för att leva, bo, arbeta och resa på annan plats än de brukar.
Det finns även många som är helt lediga när de är här nere. Men det är inget för mig. Jag gillar måndag till fredag jobb och ledig lördag, söndag var på jorden jag befinner mig. Både Affe och jag skulle kunna tänka oss att tillbringa januari och februari här på Lanta även nästa år. Även Vilma och Kate är positiva till det, de är redan längre fram i skolan här än vad de skulle varit i skolan i Sverige. På bara några veckor.
Nu ska jag fixa frukost och sticka iväg på dagens yogapass.

20120126-071550.jpg
Kate, Vilma och Sofia på väg till skolan.

20120126-072350.jpg
Igår var jag så lycklig för att yogan går framåt. Jag var tvungen att demonstrera för Affe att nu får jag ned hälarna i golvet i ”Uppåtstående hunden” Han var imponerad ……….

20120126-073106.jpg
På kvällen middag på Black Pearl med Johanssons. Jag kan STARKT rekommendera deras BBQ seafood sallad. Brännande god.

Ha en bra dag så ses vi snart på en strand nära mig.

Det här inlägget postades i Allmänt, Thailand. Bokmärk permalänken.

En kommentar till God morgon från Lanta

  1. Kim skriver:

    Haha, förstår Affe. Men jag e också imponerad, mina hälar e fan inte ens i närheten, å få har jag yogat till å från i sex år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s