Böckerna

jag läste förra veckan i skuggan på en solstol på Rhodos

20110727-184805.jpg
Ett litet snedsteg av Denise Rudberg. Kriminalroman i överklassmiljö. Boken startar väldigt svagt och ofta är det svårt att veta var man är i miljön. Men den blir bättre och bättre, jag ser fram mot nästa bok och filmen av boken.

Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren.
Som en svensk variant av Harry Potter. Fast med sex starka unga kvinnor i huvudrollerna. Det är magiskt och övernaturligt. Inte en enda gång blir det fånigt eller överdrivet. Bra bok för alla över tio år.

Elsas Mode av Sofi Fahrman. Kul och rappt skrivet om en bimbotjej från landsorten som kommer till Stockholm. Hon startar en modeblogg och lever nattclubsliv. Bra bok i solstolen.

Sanningen om IKEA av Johan Stenebo.
Intressant om Ikea och Kamprad. Om det är sant som Johan skriver, han har jobbat i Ikeas topp i tjugo år, är Kamprad världens smartaste marknadsförare. Han är varken alkoholist, dyslektiker eller dålig på engelska, som han själv älskar att framhålla. Boken är överlag bra utom de kapitel där Johan börjar skriva om hur han skulle agerat i vissa situationer där Ikea misslyckats. Tex när maffian tog över (stal) sågverket Ikea köpte i Ryssland. Man kan inte låta bli att undra om Ikea ska överleva den dagen Kamprad inte längre kan styra och ställa. Sönerna verkar inte ha ärvt sin pappas företagsgenialitet.

Det här inlägget postades i Allmänt, Film/Böcker. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s