Dagens möte på ITRIM

Jag parkerar bilen och går in på ITRIM. Jag är där exakt på den tiden som är överrenskommet. O ringde nämnligen igår och bad mig komma lite tidigare till hälsokontollen. O står o pratar med två tjockisar. Jag väntar och vänta. Tänker att snart vänder han sig om och säger Hej och välkommen, jag ska bara avsluta här. Men icke. När det gått 10 minuter plingar jag på klockan på disken. O som står två meter ifrån, ryggen mot mig, vänder sig inte ens om. Efter en stund kommer M ut ur ett rum, bläddar i lite papper och säger att vi två kan börja.

I det lilla rummet får jag väga mig, – 2 kg. Mäta midjan, – 5 cm. Länden var samma som förut. Blodtrycket var perfekt. Sen pratar vi om matvanor, träning och lite till.

När hon kollar vad jag vill väga när jag är ”utskriven” från ITRIM måste hon gå ut för att fråga O om en sak. M har aldrig haft någon som vill gå ned så lite i vikt som jag och frågan är om jag ska gå på pulver eller blandad kost. Jag vill dessutom inte dricka pulvershake på kvällen. Då vill jag sitta och äta med familjen. Jag vill äta samma mat som de gör. Mitt största syfte med ITRIM är att komma igång med träning och skippa skråpmaten som är så lätt att äta när man kastar i sig mat mellan kunderna i butiken. Jag vill komma i form, fast rund är ju oxå en form, som Anders H säger.

M går ut till O. Och jag undrar fortfarande varför O ringde hem till mig igår och ville att jag skulle komma tidigare. M kommer tillbaka och jag ska äta enligt följande:

Frukost: Svart kaffe. Hejdå dubbla latte med 4 dl gammaldags mjölk. Kokt ägg och havregrynsgröt med bär och lättmjölk.

Lunch: Pulver

Mellis: Pulver

Middag: En handflata protein och tre nävar grönsaker, bär eller frukt.

Jahapp, det var det hele.  Lätt som en plätt, återstår att se.

Det här inlägget postades i Allmänt, Happy Life of Sweden. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Dagens möte på ITRIM

  1. Lottis skriver:

    Nej, stackars dig – det ska vara njutningsfullt att komma till sin ideala vikt och stanna där. Jag rekommenderar den nya boken matrEVOLUTIONen av läkaren Andreas Eenfeldt och även hans blogg http://www.kostdoktorn.se/
    Hoppas du vill prova. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s