Torsdagsstatus 12.00

Drömde i morse att Johanna knackade på hemma hos mig 06.40. Jag hade försovit mig till morgonens fukostmöte med Business in Heart. Ingen stor grej tänker du. Men jag och Johanna är gruppledare och bör vara på plats 06,45. Nu var det tackolov bara en dröm och jag kom inte försent. Idag var vi tretton kvinnor på plats. Det blev en riktig womenpowermorning. Malin Trossing från Dare to Lead pratade om mod, modet att våga sätta mål som kittlar i magen. Malin har gett ut boken  ”Våga leda effektivt” Jag säljer boken i butiken. Kom bara kom. 200 kr kostar den hos mig.  

Jennie Gotsis (känd från tv, kanal 5 konferensresan) gav oss sina sju bästa mingelråd. Hon berättade att mingla betyder beblanda sig och det kan ju vara bra att veta när man stått kvar för länge på samma ställe och samtalet tar slut. Det är bara att tacka för pratstunden och gå vidare till nästa person och börja prata.

Efter mötet körde jag en person hit, hämtade ett sjukt litet barn hemma, hämtade min mamma på ett ställe, körde mamma och sjuka lilla Vilma hem till mamma. Till butiken, dammsuga och skura golv. Hann precis slå upp dörren 11.00 och två systrar klev in och shoppade upp sig på vårnyheter.

Nu ska jag ta mig en kopp te och tänka. Reflektera.

Jag tänker att medan vi kvinnor står i badrummet och tänker att vi är för tjocka, rynkiga, har ful näsa, för små bröst, för stora bröst, rakar benen, stylar håret osv ända in i kaklet, tar männen på sig jackan, går och gör karriär. Jag tänker att vi ska inte sluta bry oss om att se välvårdade ut. Men vi måste sluta vara missnöjda. Antingen är man nöjd med sin kropp och gillar läget. Och är man missnöjd med nått ska man göra det bästa man kan av det.
MEN FÖRIHELVETE SLUTA KLAGA PÅ ER SJÄLVA!

Nu dansar vi i butiken till denna. Kom in och dansa med mig

Det här inlägget postades i Allmänt, Arbete, Business in Heart, Happy Life of Sweden, Må bra. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s