Vad jag tänker efter en heldag i nattlinnet/nattmössan

Att skolan har blivit en koloss som inte lär för livet längre.

Drömskola för mina barn:

Högst 15 elever i varje klass.

Ämnen som litteratur, konst, retorik, ekonomi, filosofi och psykologi införs redan från årskurs ett. En skicklig lärare väver in detta i undervisningen varje dag.

Gymnastik/sport på schemat varje dag.

Att hemkunskapskärringarna inte ger pojkarna högre betyg än flickorna bara för att de närvarar och tar tag i disktrasan sista lektionen.

Inför belöning genom att låta barnen forska i det ämne de tycker är lustfyllt att lära sig i. Inte genom att låta barnen se på film var och varannan vecka för att det blir lugnast så.

Ha samma tider i skolan varje dag, oavsett lektionstiderna. Inför TYSTA klassrum/lärosalar/bibliotek där de som vill sitta och ugga kan få ro och tillgång till material på skolan. Matsalen står tex tom och outnyttjad varje eftermiddag.

Mera diciplin. Jag är innerligt trött på att elever som stör får större acceptans att leva ut med åren. Vissa lärare har inga problem alls med dessa barn, medan andra låter dessa elever styra klassens rytm på bekostnad av de elever som vill plugga och behöver läsro.

Sjunga nationalsången vid varje fredagsavslutning. Låta alla elever någongång under terminen få sjunga/höra sin egna nationalsång från vilket ursprungsland man än kommer.

En anledning till skolornas dåliga ekonomi är att kommunernas fastighetsbolag tar ut hög hyra för sina egna skolor. För att få in en stor del av det statliga elevbidraget direkt ned i kommunens kassa.

Det var nog det jag tänkte på. igår. Idag är det en ny dag

Det här inlägget postades i Allmänt, Barn. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s