Man måste ha en plan

annars går det inte som man vill.

Jag gjorde ingen dagsplan för dagens mat, jag sov nämnligen hela dagen igår när jag borde gjort det, utom när jag körde Jackie till Arlanda på morgonen och var på Inspirationskväll på kvällen. Men idag är jag vaken och det är ju helt otroligt vad jag hunnit med, utvilad och slät. Slät både i sinnet och under ögonen. Men jag fick äta som jag förtjänade, slarvigt.

Dagens helt oplanerade mat

Frukost: Äggröra som Kate inte orkade äta upp. Jag iddes inte slänga, trots att jag bestämt mig att inte äta från barnens tallrikar.

Mellis: Två nävar cashewnötter som jag hittade i handskfacket på bilen

Lunch: Sidesallad och tre kycklingvingar på Donken. Var och handlade skor till Kate, hade glömt att barn behöver lunch så vi fick panikäta på Mc Donalds. Jag kunde inte äta upp allt, det kändes så ofräscht, jag fick byta salladen för att bladen var ruttna. Kycklingvingarna var fulla med sån där krydda som jag får sår av i hela munnen, som på ostbågar du vet.

Mellis: Sju stycken S-märken. När vi handlat, städat och tvättat tog jag med så många barn jag fick in i bilen och åkte till lilla klippan vid Kvansjön. Kiosken där har de absolut godaste och färskaste S-märken som finns. Jag kunde inte säga NEJ.

Middag: Njallabröd, majonäs, sallad, tonfisk, tomater, keso, avokado och en kycklingvinge. Detta var så gott. Nästa gång tar jag med plastfilm och rullar in min wraps i så att jag slipper halva geggan på låren

Mellis (igen) En Ballerina kladdka. Jag var helt oförberedd när barnen frågade om jag vill smaka och sa JA TACK. Men den var alldeles för chokladig och jag hade ingen mjölk att doppa den i så det blev bara en.

Mellis (igen) Några gröna bönor. När jag plockade in allt vi haft med idag, låg det några överblina bönor på bänken. Mums så goda de var

 Idag fick jag med mig tre egna ungar och två lånade till badet. Rebecka kompis till VoK, Johan som är Kims kille. Ser ni på bilden hur jag sitter i min stol och har koll på allt. Fast jag åkte iväg till sjön utan kylväskan först. Fick snällt åka hem och hämta. Jag suckade

– Åh är det ingen annan som kan ha lite koll. Då sa Johan

– Har du sett Masjävlar

Jag muttrade lite mmmm jag vet. Han menar att jag liknar, den stora systern som tyckte att hon fick göra allt själv som sen dog. Då förklarade jag för Johan att det där var bara på film inte på riktig. För i det riktiga livet håller vi mammor reda på saker och ting. Annars kastar vi oss in i bilen och hämtar. Det som inte mamma hittar finns inte, så det så.

Sen kom maken direkt efter jobbet och åt en stor glass efter maten. Men jag kunde hålla mig och bad inte om ett enda litet slick.

När vi kom hem började maken pyssla med sina OCR nummer lappar. Själv loggade jag in på facebook och ljög ihop en helt annan historia än den ovan.

Men nu kom jag på att jag inte gjort matplan för i morgon.

En snabbis får det bli

Frukost: Gröt

Mellis: Äpple

Lunch: Två kokta ägg med smör

Mellis: Nu vet jag att jag kommer att sitta i bilen på väg till Peace & Love på eftermiddan, så det får bli en stor burk med rivna morötter och massor av vatten.

Middag: Det får bli det som svärmor sätter på bordet. Åh förra året när jag kom till henne på Peace & Love, fick jag sill och snaps. Jag kommer aldrig att kunna tacka nej

om hon bjuder på det i år igen. Men en liten snaps sätter väl bara fart på magen.

Vi ses i Borlänge, eller hur…………

Det här inlägget postades i Allmänt, Familjeliv, Gå ned i vikt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s