Sommarlovslediga stora barn

Här skulle bilder från min fantastiska midsommar visas, men sladden som ska sitta mellan dator och kamera är kvar på Smultronudden. Så jag skriver om det som ligger mig varmt om hjärtat.

Till dig som driver ett al-inclusivehotell för sommarlovslediga barn över tio år.

”Dina barn kommer att tacka dig för alla sina sommarlov där du köpte hem mat och fyllde kylen med, städade och tvättade medan de låg antingen i sin säng, framför teven, under bärbara datorn ute på gräsmattan eller på stranden. De kommer att minnas med glädje hur de kunde vara uppe varje natt till halv fyra och hänga med kompisar och sova ostört till två på eftermiddagen. För du är ju på jobbet och drar in stålarna. När du kommer hem från jobbet röjer du i

1 Köket

2 Vardagsrummet

3 Badrummet

Dina barn talar om för dig hur sur och dum du är, för att du tvingar dem att hänga upp handduken, jackan eller ställa in mjölken efter sig. När du ber dem klippa gräset suckar de och har inte tid. Du gör det själv för att det orsakar minst bråk. Ditt kärleksliv kan du glömma för resten av sommaren, barnen är uppe halva nätterna och kommer gärna in i sovrummet och frågar om det finns mera limpa i frysen. 

Var det så här du hade tänkt att det skulle bli?

Förmodligen är du ganska trött och sur fast det bara gått några veckor på lovet och ungarna verkar heller inte glada. Ge ungarna uppgifter, något att sköta varje dag. Glöm inte vilken tid det ska göras om du inte vill att de plockar in diskmaskinen halv två på natten. Barn ska laga middag till sina föräldrar, de ska klippa gräs, städa hemma och tvätta. Laga trasiga saker, måla staket. Vad som helst bara de har en uppgift. Ju mindre de har att göra desto mera gnäller de. Sen är det månadspeng efter utfört arbete som gäller, för du ger väl inte dina barn pengar för ingenting?

Gör som du vill men som man bäddar får man ligga och vem vill inte ligga, ostört.

Det här inlägget postades i Allmänt, Barn. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s