Från Yourlife.nu i måndags

Måndagskvällens inspirationsmöte sitter kvar fortfarande i tankarna. Det är ju så, det bästa biter sig fast. Jag instämmer och saxar in texten nedan från Yourlife.nu 

Klicka HÄR och se vilka snyggingar som var där

Kvällens bästa…

 

 Av: Jennie Sjögren
Foto: Saga Berlin  

spontanapplåd: Till Katarina Wennstam som utnämner spänningsromanen till en bombmatta. ”Man kan skapa större skada på ett område om man vill, juristvärlden till exempel”, apropå den utbredda inställningen att sexköp inte är ett viktigt eller riktigt brott.

 

 


jubel:
När Pia Sundhage sjunger några känslosamma rader ur Bob Dylans ”The Times They Are A-Changing”. Snacka om att sätta tonen för ledarskapet!

 

 


garv 1)
När Dilsa Demirbag-Sten berättar att det första ord hon lärde sig på svenska var vitvaror. ”Pappa visade oss runt i köket i miljonprogrammet och skruvade på spisen, klappade på kyl och frys och sa drömmande: det här är vitvaror”.

 

 

garv 2) När Elizabeth Gummesson vill försäkra sig om att 450 personer i publiken inte ska gå där ifrån i tron att hon har alkoholproblem efter att intervjuande chefredaktör Carina Nunstedt dragit en parallell just till att vara nykter alkoholist. ”Jag kallar mig nykter perfektionist, bara så ni vet! Ni får väl kolla hur många glas rödvin jag tar i pausen!”

 

 


bakom kulisserna:
”Den är varm, jag har haft den i trosorna” garvar Katarina Wennstam och lämnar över sin mikrofon med sändardosa till Elizabeth Gummesson.

 

 


hemlis:
Moa Herngren behåller titeln på sin tredje bok för sig själv, men det är en antologi med deadline om bara två veckor.

 

 


färgstarkaste: Alexandra Pascalidou
, nyss hemkommen efter att ha varit inaskad på Bali, i nyinköpt orange blåsa. Jetlaggad och speedad på samma gång kryddade hon kvällen i dubbel bemärkelse, språkmässigt och smakmässigt med maten i pausen. Hon berättade sin livshistoria i ett supertempo spetsat med svordomar. Hennes pappa uppmanade henne alltid till att inte bli vare sig madrass eller kastrullslav, något hon länge höll fast vid. ”Jag var fan feminist, jag skulle inte fastna vid spisen!” Men moderskapet förändrade henne och resultatet blev en samling grekiska recept. ”Men vad ni gör, skriv inte en kokbok. Det ska provlagas utav helvete!”

 

 


relationsanalys 1)
”Det var en väldigt jobbigt period. Man ska inte jobba med sin pojkvän, speciellt inte när man har ammat. Jag ser ut som en galning på bilderna han har tagit av mig. Är det här hur han ser mig? Han kanske inte är min pojkvän så länge till!” säger Alexandra Pascalidou med en rejäl glimt i ögat, apropå att hennes sambo Johan Lindskog tagit bilderna till kokboken.

 

 


relationsanalys 2)
”Jag har en snäll svärmor och en snäll kille också. Tro mig, jag har testat minst 25 innan och de var inte lika bra.” Carin Rodebjer apropå hur hon kombinerar livet som egenföretagare med att vara nybliven mamma.

 

 


uppmaning:
”Fortsätt att res till Thailand och andra länder där barn utnyttjas. Men se till att resa med företag och bo på hotell som motverkar sexhandeln. Och var vaksamma och rapportera så fort du ser någonting – till lokal polis eller till Ecpat.” Thomas Bodström, representant för Ecpat.

 

 

bebis: Mari Jungstedts nya, åttonde, bok som kom direkt från tryckeriet till LIVEyourlifekvällen på Intiman.

 

 


sagostund:
När Mari Jungstedt satte glasögonen på näsan, mörklade salongen och stod för en stunds ryslig högläsning ur Den farliga leken.

 

tår i ögonvrån: ”Allt i livet har ett pris” konstaterade Ebba Lindsö och fick hela publiken att känna magknip när hon berättade om hur hon inte kunnat lämna jobbet och åka till dagis när hennes son brutit armen.

Det här inlägget postades i Allmänt, Utbildning Inspiration. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s