Lata dagar på Koh Lanta

Nu lever vi softa och långa jullovslediga dagar på stranden. Vi äter superfrukostar på balkongen, släntrar ned till havet och socialiserar oss med varandra och annat trevligt folk. På kvällen tar vi oss till något ställe med bra mat. Sen hem för att sova och nästa dag alltihop igen. Väldigt skönt.

 Kim, Affe Jackie Kate, Vilma och Kate i sina julklappsbikinis, jag vill ha DIG och Kim som tecknar av stranden

 Alexander Teodor Vilma Kristoffer och Kate spelar kort i skuggan på familjen Herrdins seafrontvilla altan. Har man inte egen havsutsikt får man skaffa sig släktingar som har 😉

Igår morse kom Susanne förbi vid halv 9 tiden på morgonen och lockade ut mig på en lång prommenad längst stranden och vi avslutade prommenaden med att köpa bröd hos bageriet som bakar till många resorter här. Efter morgonens brödbak gör de pizzabottnar. Har man egen ugn kan man köpa här och fixa resten själv. Tack Susanne för initaiativet!

Brödet var väldigt thailändskt, baugetterna föll inte någon av oss på läppen men de grova skivade funkade bra att rosta och äta med Philadefiaost, bacon och tomater.

Vi åt middag med familjen H från Borlänge igårkväll. Vi tog en bil till Bajen på Long Beach och åt deras superpizzor. De köper INTE färdiga bottnar. Jag åt en egen variant med tonfisk, räkor, vitlök och beanässås på. Jättegod.Försökte verkligen äta upp hela men det var omöjligt. Man kan få med sig det man inte orkar i en doggiebag. Visst borde det heta goodiebag?

Igår var det kö för att få ett bord. 5 minuters väntetid var ingen lång väntan. Stor skillnad mot när Susanne och jag var med barnen här för några veckor sen, då var vi ensamma på stället. Det har kommit hur mycket folk som helst hit till ön de sista dagarna. Lite för mycket för min smak, men snart är storhelgerna över och det blir lite lugnare igen.   Efter maten spelade barnen golf.

 och alla våra barn hoppade i hoppborgen i åldersspannet 7 – 25 år.

Affe och jag passade på att få en stund för oss själva efter middagen. De stora flickorna Kim och Jackie, tog med sig sina småsystrar hem och nattade dem. Vad vi gjorde? Softade på Pass bar, tittade ut över havet, himlen var klar så månen speglade sig i havet och gjorde så att varje våg såg ut att vara silverkantad. Pass körde en av sina mycket sällsynta eldswings, jag har aldrig sett det under de två månader jag varit här. Det var magiskt, nu föstår jag varför han sägs vara en av Thailands bästa. Det som var så annorlunda var att han gjorde eldshowen  till lugn  musik och dansade med facklorna omkring sig.

 

Idag hade vi tänkt åka till PhiPhi med speedboat men när jag skulle boka igår fanns det inte en ledig båt på hela ön. Så idag blir det ännu en soft dag men vi tjejer ska toppa den med en stunds massage.

Kram från Koh Lanta

PS Man bör vara väldigt noga med att ha kvitto på vad en tur med speedboat kostar. När vi var på snorkling till Koh Rock krävde holländaren som hade resebyrån på stranden att vi skulle betala 400 Bath extra per person när vi kom tillbaka. För att vi gått iland på Koh Rock. Det stämmer att det kostar att gå iland där, det kostar 200 Bath i nationalparkstillägg och det ska bokaren  ta betalt för i förväg och registrera till ansvarig för parken. Holländaren var ganska aggresiv och hotfull. Jag betalade inte. Vi betalade det överrenskomna priset för vår familj, 1000 Bath per person det är lite mera än 200 sek. Precis vad det kostar hos de flesta bokare. DS

Det här inlägget postades i Allmänt, Äta, Thailand. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s