Julafton på Koh Lanta

 Julklappsutdelning vid frukosten.

 Vi åt storfrukost på balkongen, sill ägg bacon Philadelfiaost mackor med Nutella.

 

Tack mamma för den fina duken och tomtarna. Kim och Jackie hade köpt godiset på flygplatsen i Oslo, vårt favoritlakris godis som inte finns i sverige längre. Mumsigt

 

 På förmiddagen bytte vi ut vårt obligatoriska badtunnebad hemma i sverige mot havet. Jackie och Kim har land i sikte eller kanske är det en kall fruitshake.

Kompisarna Tilda Nathalie Ellen Vilma och Kate gjorde en julaftonsshow i poolen för oss vuxna, rena rama konstsimmet

 Efter lunchen hade vi Christmas fotbollscup. Lagen ”The fast and furious”, Lag Vilma, Lag Rumpnissarna, Lag Love Peace and Understanding kämpade hårt.

 Alla spelstilar var representerade, från profftrixaren till villmeränkondisenräckertill

 

Klänning, tomteluvor, bikinis all klädsel funkade  

 

 

 När alla var helt slut och tog varje chans till att pusta ut hade Teodor mera att ge

 

Kate Kim Roger och Alexander med lagnamnet Rumpnissarna tog hem segern genom att sätta första straffen. Jag citerar Senior Flod som var med i Fast and Furious som kom tvåa.  ”Vi hade spelet” och det var på fullt allvar.

 

Alexander Kristoffer Kate Vilma Teodor Erik Kim Linn och Melinda.

Efteråt hade vi  ”afterfotboll” i solnedgången. Affe och Mirja biter ihop och visar inte med en min att det var kämpigare än de hade föreställt sig. Men idag vaggar maken fram på utsidan av fotsulorna.

 

 Julaftonskvällen firade vi med buffe och stor show på hotellet. Katojerna gjorde sitt bästa för att få oss i riktig stämmning. Vet inte om det är lättklädda män som mimar till discohits är vad jag tycker är juligt, men de gjorde sitt bästa.

När kvällen avslutades med eldshow på stranden kom en tant i prickig klänning och ställde sig framför mig och vårt bord. Hon klämmde in sin röv i mitt synfält och jag fick behärska mig för att inte sticka min gaffel i hennes rumpa. Jag är ju en mogen kvinna som ansvarar för mina handlingar.

Jag har funderat på det här med julbord utomlands, det är verkligen ett ämne som triggar igång folk. Alla tycks ha en åsikt. En del fnyser föraktfullt åt de som gillar att äta svenskt julbord vart de än befinner sig i världen och andra tar sig en sillbit och en snaps och njuter av livet. Varför är det de som har åsikter om hur allt ska vara som verkar ha tråkigast?

Nu är det juldag och vi ska alla klämma in oss i tuktuken och äta lunch på Somewhere else

Kram och ha en god fortsättning på julen

Det här inlägget postades i Allmänt, Thailand. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Julafton på Koh Lanta

  1. Cim skriver:

    Hej!

    Måste bara kommentera för en gångs skull. Snubblade in på din blogg för ett tag sedan. Är en 22-årig tjej från Stockholm som pluggar reklam i San Francisco sen ett år tillbaka. Jag läser din blogg med ojämna mellanrum och tycker det är så j-vla häftigt att trots att vi är kvinnor på helt olika platser i livet så känner jag igen mig så mycket i dig. Upptäckarlusten och glädjen inför livet. Jag skrattar varje gång jag går in på din blogg, den ger mig ny kraft och gör mig nyfiken på framtiden.

    Du har en så vacker familj, det är inspirerande att se någon som är tacksam, men aldrig nöjd. Om du förstår vad jag menar. Puss på dig, god jul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s