Min dag

Jag tycker så mycket om ”min” lägenhet här nere på Lanta, inne på Southern Resort. Det är som att bo i en liten småstad. Alla häsar på alla och vi byter några ord med varandra. Det är nog trettio lägenheter i huset där jag bor och framför dem tre små gator med villor, alla är svenskar. Ja en norsk familj bor här med, men de ser svenska ut 😉

Idag på morgonen när jag stod ute på balkongen och drack morgonkaffet vid sjusnåret kom Jenny förbi. Hon hade handlat frukost, hon hade sina nya supersnygga shorts på sig. Jag övertalade henne att köpa dem när vi stannade till vid Klong NIn igår på vår utflykt. Hon var tveksam, de var små sa hon. Hm jag tycker de är alldeles lagom, eller hur?

 Jenny och Ella

Från utflykten igår. Jennys Erik och Kate spanar in en fin survåg

Jag har vårdat mitt brännsår idag, det får man om man trycker vaden mot avgasröret på sin tuktuk. Jag har inte haft brännsår från avgasrör sen jag var sexton år. Tänk om jag håller på att regregera här nere och går igenom tonåren igen? Jag kör moppe, badar i havet i timmar, skrattar hela dagarna och tänker inte längre än till nästa dag. Hoppas bara att jag kan bevara något av den känslan när jag kommer hem igen.

 

 

Vilma har blivit sjuk igen, feber och ont i huvudet, jag känner mig lite orolig för att det är Dengeufeber, men det är ett virus och man kan ändå inget göra. Om hon är rödsprängd i ögonen i morgon bitti åker jag till doktorn. Det är så tryggt att veta att det finns bra läkarvård här i närheten. Hon har sovit hela kvällen, förutom när jag väckt henne och gett henne vatten med Resorb i. Det är nu jag verkligen saknar maken, när man behöver lite stöd och någon att luta sig emot när det är mycket. Men jag har sådan otrolig tur som träffat Susanne. Idag tog hon med Kate hem från skolan, när läxorna var gjorda kom hon och alla tjejerna till oss. Vi spelade fotboll och beachwolley på stranden,  medan Vilma var hemma och sov. Susanne är ett stöd i allt! Tack vännen.

För att pigga upp oss handlade jag det här:

och lagade det här:

 

Potatismos, lax med dillsås, mums. Till och med Vilma åt en portion.

När jag var i affären hittade jag dessa, getmjölktvål och morotstvål, ca en svenska femma styck. Man blir ju glad av att bara titta på dom. Undrar hur man luktar efter ett bad med getosten?

 Bild från gårdagens middag med alla barnen

 Jag Susanne och Jenny, vi är alla tre gräsänkor här nere.

Nu ska jag sova och drömma sött om min älskling

Natti

Det här inlägget postades i Allmänt, Barn, Mat, Thailand. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Min dag

  1. Anneli Andersson skriver:

    Men stackars Vilma, och stackars dig. Jag har haft ett sånt brännsår också, inte skönt. Hoppas att Vilma snabbt blir frisk. Hälsa henne från oss! KRAAAAAM/Anneli

  2. Susanne skriver:

    Wilma har haft otur. Vi får nog trycka i henne en massa Gojibär så skall hon nog bli frisk. Det är bara roligt att ha med Kate hem. Hon har sådan struktur på sin läxläsäning som vi kan behöva lära oss av. Ja, min våg är inte lika snäll som din (även om vi väger oss på samma ställe) så jag får träna barnen nu.
    Jag vet inte hur jag hade klarat dessa månader utan mannen om jag inte träffat dig.
    Kram på er alla!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s