Min dag med Tytte och boan Tessin

Tytte tar emot på sin förstukvist. Ser ni hennes öppna positiva kroppsspråk? Just så var hela dagen hos henne. Öppen och positiv.

Tytte förklarade att vi är fulla med röda och gröna minneskryss. Under dagen ska vi byta ut mina röda ”räddförorm” kryss till gröna sköna kryss. Vilket vi också gjorde. Sakta men säkert gick vi från bild till verklighet och inte en enda gång sa Tytte till mig vad jag skulle göra, utan allt flöt på i min egna takt.

Plastormarna var lite busiga och ville kittla mig i örat.

Efter halva dagen sa Tytte att jag skulle titta in i köket på lådan där Tessin låg. Sedan fikade vi i köket med Tessin sovandes några meter från mig i sin låda.

På eftermiddagen var det dax för Tessin att komma ut. Allt skedde i min egna takt. Och till slut VILLE jag känna på Tessin. När hans tunga svepte över min hand för att ”lukta” tyckte jag bara att det var gulligt och lite kittlande.

När jag åkte hem fick jag med mig en plastorm som jag ska ”överraska” mig själv med. Lägga den på lite olika platser hemma och vänja mig vid att den dyker upp. Till helgen ska jag åka till Skansen, hoppas att jag hinner, och klappa orm igen. Och jag måste två gånger i veckan vistas i nuet, inte alltid vara steget före.

Inatt drömde jag att jag hade Tessin med mig hem i en låda. När jag skulle flytta den åkte locket av och Tessin bet mig mellan två fingrar. Nu kommer det märkliga, jag blev INTE rädd och det gjorde inte ont. Jag tog bort Tessin och la tillbaka honom i lådan. Ingen panik, ingen dramatik. Jag som drömt så många panikdrömmar om orm.

När jag åkte från Tyttes hus igår kände jag mig ganska trött men stark och lugn. En skön känsla som jag ska jobba hårt på att få behålla.

Vill du komma i kontakt med Tytte så finns hon på mail tytte@fagerholm.org eller Mobil 0707 71 34 38. Jag berättade om min mammas älgrädsla. Tytte berättade då att man kan faktiskt få komma till Skansen och klappa deras älgar där, för det är inte helt ovanligt med älgskräck.

Kram

Det är på insidan vi är rika

Det här inlägget postades i Allmänt, Klappa orm, Må bra. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Min dag med Tytte och boan Tessin

  1. Kajsa skriver:

    Vilken fin berättelse! Och vad skönt att du blev av med din fobi. Själv har jag inga direkta fobier, men rädd kan man ju vara ändå i olika situationer och av olika anledningar. Och sällan är det särskilt logiskt. Kram!

  2. K skriver:

    Hej, hur mycket kostade behandlingen hos Tytte? /ormrädd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s