Släktkoder

 

 

Nu har vi checkat ut från ”Värdshuset Kvarnhaga” och tagit oss ned till Karlskrona. Min kusin Cattis är som min syster och hennes man som en kär svåger. När vi kommer till dem i deras hus Kvarnhaga skämmer de bort oss. De fyller kylskåpet med mina favoriter, inga dyra extravaganser men små saker som betyder mycket för mig. Röd mjölk, riktig leverpastej, ägg och bacon till frukost, den goda sorten bearnaisesås, Hof och Jäger. Det är eftermiddagskaffe och goda middagar. Maken och jag sover i deras dubbelsäng, barnen i gästrummet och själva checkar de in i sin husvagn som står på tomten. Det är bäddat och klart när vi kommer och rena handdukar ligger framme. Kan man ha det bättre?

Men det är med gäster som med fisk, på tredje dagen börjar det lukta lite. Så nu har vi åkt vidare.

Vi tittade på Sveriges väderkarta i morse och det såg bäst ut i den här ändan av landet.

 

Min släkt i småland är väl som alla andra tänkte jag och tog med maken till ett stort släktkalas, 100 personer, år 2000. Det var där han fick en av koderna till mig som person.

När vi i min släkt samlas och äter middag pratar alla i munnen på varandra. Om någon avbryter tystnar man inte utan vi höjer rösten ett snäpp och fortsätter prata. Det är ett herrans liv. Men det är så vi är. För oss kvinnor i släkten har det varit bra att få öva på att höja rösten för att göra sig hörd.

 

Vilka koder har du fått i sommar?

 

Snart ska jag berätta om svärmorskoden.

 

PS Jag ringde till Turistbyrån i Karlskrona och frågade efter ett budgetboende. Så hamnade vi påA – hotel, Bed & Breakfast. Överträffade våra förväntningar, vi fick ett jättefint familjerum med bra sängar, lakan, handdukar och frukost till ett bra pris i centrala Karlskrona. Rekommenderas DS

Det här inlägget postades i Allmänt, Relationer, Resor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s