Salig på sin egen städning och Mors Dagstema hela veckan

Under helgens regnskurar rensade jag och barnen lekrummet på leksaker.

– Den där kan du kasta mamma, sa barnen när jag höll upp något som jag minns var ganska dyrt i inköp.

– Men tänk om ni ångrar er. Vi kan ta med den till Smultronudden, när det är klart. En regnig dag kanske ni ångrar er. Det blir ju ingen tv där, glömt de?

– Mamma, skänk till Pingstkyrkan om du tycker det är så svårt att slänga då.
Så på Pingstkyrkans loppis kan ni nästa helg fynda, Cherry Merry Muffins bakverkstad, 28 My Little Ponys, Bollibompas Pling Plong spel, Pettson och Findus pussel och bara Gud vet vad mera. Men han blir nog varse, Gud alltså, för en dag kommer jag till himlen och då står Guden där och frågar var min inträdesbiljett till paradiset är.

– Känner du inte igen mig, det var ju jag som skänkte så mycket fina saker till din loppis. Sen får vi se vart jag hamnar.
Jag hann faktiskt städa och rensa på många ställen, för det var många regnskurar . Ut ur badrummet åkte alla ouppfyllda drömmar, det gröna nagellacket, den tunga parfymen som skulle passa på fester jag inte blir bjuden på längre. Det har sina fördelar men även nackdelar att plötsligt ha koll på varenda pinal i huset. Så jag gjorde en SPA korg åt mig själv. Den dagen jag tröttnat på alla

– Har du sett min badmintonracket, har du sett min studsbollssamling, har du sett min majsorm? tänker jag låsa in mig i badrummet och lyssna på I am, I am, the Queen med Velvet och bara tänka på mig i mitt eget paradis. För vem orkar vänta på att den store guden ska säga sitt.
På söndag ska vi firas, vi mödrar. Kom ihåg att den första Mors Dag firades i USA 1907 med en predikan på temat moderskärlek. Efter gudstjänsten delades nejlikor ut till de som vill lägga en blomma på sin mors grav. Att hedra mor på ’Mothering Sunday’ spred sig och den dagen brukade barn som flyttat hemifrån besöka sin hembygds kyrka och sitt föräldrahem – helst med en ’mothering cake’ som present till mor.
Själv vill jag tacka min egen mamma för att hon lät mig bli den jag var utan att någonsin döma. Men jag tror inte hon ska få en ’mothering cake’ på mors dag, det blir en SPA korg lyx som tack för allt hon lät bli att lära mig.
Det är på insidan man är rik.
Ha det bra idag på Äntligen Måndag

 
 
Källa Mors Dag,Festdagar på Nordiska Museets Förlag

 

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s